Sara Melinda F. Sandal:

Sara Melinda F. Sandal er utdannet journalist og har jobbet som skjønnhetsansvarlig i Kamille i flere år.

Hun har også figurert på TV, sist som stylist på «Bli Ny Mor og datter» på FEM.

Ofte har man dårlig tid på morgenen. Å stå på badet i timesvis før jobb, er gjerne uaktuelt for de fleste av oss. Men det skal ikke så mye til å få den perfekte hverdagsfrisyren i en fei.

Her er tipsene du trenger for å holde manken vakker, og to kjappe frisyretips steg for steg.

10 tips til vakkert hår

1. Klipp håret regelmessig: Du blir kvitt flisete tupper, håret ser mye sunnere ut, og det vokser raskere.

2. Kur hos frisøren: Er håret ditt tørt og livløst? Frisørkurer virker mer intensivt enn hjemmekurer. Følg opp hjemme ved å kure selv, en til to ganger i uka.

3. Lag naturlige bølger: Start med å føne håret med hodet nedover med en stylingmousse eller krem i. Del håret i tre etasjer når det er tørt, og krøll en etasje av gangen med krølltang eller en smal rettetang.

4. Naturlig fall: Vask håret om morgenen, ha i saltvannsspray i håndkletørt hår. Flett håret i to lave musefletter, og la håret tørke i flettene. Ta ut, gre igjennom med fingrene. Volià!

5. Spis deg til pent hår: Du bør få i deg b-vitaminrik mat, og omega-3. Fet fisk, nøtter, avokado, kornprodukter og grønnsaker er gode kilder som gir glansfullt hår.

6. Begrens bruk av stylingjern: Det sliter på håret og gjør det brusete. Ha i et varmebeskyttende produkt, og ro ned frizz med hårolje.

7. Gå aldri ut i kulda med vått hår: Hårstråene fryser og kan lett brekke, og blir dessuten fortere brusete. Bruk lue om du ikke rekker å la det tørke innendørs.

8. Unngå å børste håret når det er vått: Gre i stedet igjennom med fingrene før du lar det tørke, og børst senere. Bruk gjerne en leave-in balsam.

9. Vask håret så sjelden du kan: Ikke oftere enn hver tredje dag. Tørrsjampo i røttene kjøper deg et par dager ekstra.

10. Minicolor eller glansvask: Det gjør underverker for en trist manke!

Sunt og vakkert hår i en fei

FLETTETOPP: Like fin til hverdag som til fest! © FOTO: Ina Agency, Bulls

FLETTETOPP

1. Gre håret bakover med en saltvannsspray, og sett i en hestehale, midt på bakhodet. Del inn i tre like seksjoner.

2. Flett først en seksjon i en vanlig flette, surr rundt hestehalen, og fest i strikken.

3. Gjenta det samme med flette nummer to.

4. Flett den siste fletta, og surr rundt de to festede flettene, som et stort hårbånd. Fest med små hårnåler.

Sunt og vakkert hår i en fei

FISKEBEINSFLETTA: Det er MYE enklere enn det ser ut til. © FOTO: Ina Agency, Bulls

FISKEBEINSFLETTA

1. Gre håret med en saltvannsspray for å få tekstur, slik at ikke håret er for glatt, og det blir enklere å flette. Samle håret i nakken, enten midt bak eller litt på siden, og del det i to seksjoner.

2. Ta en liten del hår fra yttersiden av del 1, legg det over del 1 og sammen med del 2. Ta så en liten del fra yttersiden av del 2, legg den over del 2 og sammen med del 1.

3. Gjenta hele veien til du har flettet alt håret, og fest med en hårstrikk. Jo mindre hår du tar, jo mer markert blir fletta. Vil du ha den mer tilfeldig, drar du litt i den på hver side for å rufse til.

Tips! Søk på «Fishtail braid» på Youtube for step by step-video.

=

PRODUKTER: Oribe Super­shine Moisturizing Cream, kr 495,- , Lavett & Chin Sea Salt/Texturizing Mist, kr 260,-, Rundbørste fra Philip B, kr 680,-, Shu Uemura Essential Drops, kr 480,-, Original Mineral Frizzy Logic Shine Serum, kr 210,-, Shu Uemura Silk Bloom shampoo, kr 390,-, Oribe Shampoo for beautiful color, kr 360,-, Ghd hårføner, kr 1049,- © Bulls og produsentene

Hverdagshot akkurat nå

Frisyrene på catwalken har den siste tiden vært enkle og varierte.

Enten du velger bølgete, utslått hår, å sette det opp i en kjapp ballerinaknute, midtskill med lav hestehale eller kort og rufsete sveis er du spot on i forhold til trendene.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!