Sara Melinda F. Sandal:

Sara Melinda F. Sandal er utdannet journalist og har jobbet som skjønnhetsansvarlig i Kamille i flere år.

Hun har også figurert på TV, sist som stylist på «Bli Ny Mor og datter» på FEM.

LØST HÅR

Feminint og alltid en klassiker! Alfa og omega er masse fukt og gode produkter, så håret ser glansfullt og velpleid ut.

1. 40-tallsinspirert

Forførende, 40-tallsinspirert à la Veronica Lake slår aldri feil. Håret må være mettet på fukt, så en god hårkur først er avgjørende for et godt resultat.

Jobb inn en volumgivende mousse, gjerne med hodet opp ned. Legg håret i markant sideskill, og krøll det innover med en krølltang, ikke mer enn 10 cm oppover i langt hår. Avslutt med glansgivende hårspray.

2. Luggen dratt tilbake

Blir du gal av hår midt i ansiktet, er denne en sikker vinner. Dra luggen eller to like mengder hår på hver side av ansiktet (ikke tykkere enn tre cm hver), stramt bakover, og fest med hårnåler i kryss. Gå over resten av håret med glattetang, og avslutt med glansspray.

3. Glatt med sideskill

Langt, glatt og med ørlite sideskill. Bruk rettetang om du ikke har naturlig glatt hår, og alltid varmebeskyttende produkt først. Legger du skillen til slutt, får du litt ekstra volum på toppen. Bruk en kam med spiss endestykke.

15 fantastiske frisyrer til alle hårtyper

LØST HÅR: Feminint og alltid en klassiker! Alfa og omega er masse fukt og gode produkter, så håret ser glansfullt og velpleid ut. 1. 40-tallsinspirert. 2. Glatt med sideskill. 3. Luggen dratt bakover. Produkter: Fra venstre: BaByliss PRO Blue Lightning tørker håret samtidig som den krøller eller retter ut håret. Kr 590. KMS California FS hot flex spray, kr 259. Joico humidity blocker, kr 259. © FOTO: Bulls og produsentene

HÅRPYNT

Fjær, blomster, bøyler og bånd. Kun fantasien setter grenser!

1. Hårbøyle med fjær

Har du liten tid, duger det fint med en hårbøyle med fjær, men har du litt ekstra tid, fletter du inn lange fjærremser (fås i hobbybutikk) i sideflette i løst hår. Fletta skal være tynn.

2. Høy oppsats

Lag en høy oppsats, og fest håret med hårnåler. I blomsterbutikker får du uekte orkidéslynger, som du legger rundt oppsatsen.

Er du vågal, fester du litt av slyngen med hårnåler ned langs ansiktet. Knallrosa lipgloss og markert eyeliner, og du blir garantert et blikkfang!

15 fantastiske frisyrer for alle hårtyper

HÅRPYNT: Fjær, blomster, bøyler og bånd. Kun fantastien setter grenser. 1. Hårbøyle med fjær. 2. Høy oppsats. Produkter: Fra venstre: Hodepynt fra Accessorize, kr 217. Spenne fra Glitter, kr 80. © FOTO: Bulls og produsentene

HESTEHALEN

Kan løses på utallige måter!

1. Markant sideskill

Jobb inn et volumprodukt i vått hår, og lag en markant sideskill. Sett strikk i en lav hestehale, og løft litt av håret på bakhodet opp av hestehalen. Surr litt av håret i hestehalen rundt strikken.

Med ei krølltang lager du bølger etter ønske. Fikser med hårspray.

2. Lav hestehale

Ha i et varmebeskyttende produkt, og glatt ut håret hvis du har fall eller krøller. Del først i midtskill. Lag en lav hestehale, og bruk en strikk med metallring rundt. Dekorativt og superenkelt!

3. Stram, høy hestehale

Denne frisyren er finest i glatt hår. Før du setter i strikk, sprayer du over med god hårspray som gir hold. Dra håret stramt bakover og opp i en høy hestehale. Denne frisyren er et lite ansiktsløft, spesielt om du markerer øynene med eyeliner og vipper streken litt oppover mot tinningen.

4. Sidehestehale

Lag en markert sideskill, og ha i et varmebeskyttende produkt. Glatt ut håret. Lag en sidehestehale på motsatt side av skillen. Tvinn en liten bunt av hestehalen, før du setter i strikken.

Tvinnefletta vil legge seg på skrått langs bakhodet. Superfint og enkelt å få til!

15 fantastiske frisyrer for alle hårtyper

HESTEHALEN: Kan løses på utallige måter! 1. Markant sideskill. 2. Lav hestehale. 3. Stram, høy hestehale. 4. Sidehestehale. Produkter: Fra venstre: Rettetang fra HH Simonsen kr 1298. Hårstrikk i gull fra Glitter, kr 59. Hårstrikk med diamanter fra Glitter, kr 80. © FOTO: Bulls og produsentene

1. DET LILLE EKSTRA

Denne er perfekt til deg med kort hår. Frisyren krever at du prepper håret med en volum­givende ­mousse, pluss hårspray med hold, FØR du begynner å forme. Bruk krølltang nederst i luggen for å få til den lille «vippen».

2. LAV OPPSATS

Paljettkjolen får fint selskap i den 20-tallsinspirerte, lave oppsatsen.

Lag bred sideskill, glatt ut håret på toppen, og krøll lengdene med en krølltang utover, slik at du får bølger som du enkelt kan vippe opp bak på hodet, og feste som en krans med små, usynlige hårnåler. Fikser med hårspray.

Her er 15 av årets fineste frisyrer

DET LILLE EKSTRA OG LAV OPPSATS: 1. Det lille ekstra. 2. Lav oppsats. Produkter: Fra venstre: Joico Body Luxe Volumizing foam, kr 230. Krølltang fra HH Simonsen, kr 820. © FOTO: Bulls og produsentene

HØYE OPPSATSER

En høy oppsats kan virkelig sette prikken over i'en på resten av looken din.

1. Snurreflette

Lag en høy, stram hestehale i glatt hår, og surr litt av håret rundt strikken. Enden av hestehalen fester du innunder med hårnåler. Gå over med hårspray.

2. Snurret hestehale

Tuper håret på bakhodet, og dra sidehåret bakover og opp til der du har tupert. Fest med hårnåler. Vri håret som er løst bak i ei snurreflette, og fest nedover langs hodet med hårnåler.

Sett en strikk i enden, og fest de løse endene oppover og inn i strikken til en liten blekksprut. Pynt på siden med ei lita spenne.

15 fantastiske frisyrer for alle hårtyper

HØYE OPPSATSER: En høy oppsats kan virkelig sette prikken over i'en på resten av looken din. 1. Snurret hestehale. 2. Snurreflette. Produkter: Fra venstre: Hodepynt fra Accessorize, kr 217. The one and only hair paste fra Alexander Sprekhenhus, kr 300. © FOTO: Bulls og produsentene

FLETTER

Frisyren vi aldri blir lei!

1. Lav, midtstilt flette

En lav, midtstilt flette er både enkel å lage, og superfin. Spesielt om du har litt krøller og fall, og lar håret foran få bruse og leve litt! Denne krever ingen prepping, men tuperer du håret på bakhodet litt, får du en veldig pen profil.

2. Fiskebeinsfletta

Fiskebeinsfletta er akkurat passe uformell, og likevel så forseggjort. Ha i litt saltvannsspray først for å skape tekstur. Drar du ut litt hår her og der, blir fletta litt mer tilfeldig.

15 fantastiske frisyrer for alle hårtyper

FLETTER: Denne frisyren blir vi aldri lei! 1. Lav, midtstilt flette. 2. Fiskebeinsfletta. © FOTO: Bulls og produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!