Visst er det mye flotte høstklær som kommer vandrende ned catwalken i disse dager!

Men det er jo ikke alltid de lekre plaggene på de store motevisningene passer helt til lommeboka vår (selv om de hadde passet veeeldig godt på oss...).

Men det finnes gode råd for oss som ikke alltid har god råd.

Vi har plukket ut de kuleste trendplaggene fra catwalken - og funnet rimelige alternativer fra butikker nær deg.

God høstjakt!

Isabel Marant og Theysken's Theory

HEKLET GENSER: Lys heklegenser i ull er det perfekte plagget å integrere i garderoben. Den passer til alt og kan brukes uavhengig av sesong.

Designervariantene ligger gjerne på noen hundre euro på designernettbutikkene. Denne fra Vero Moda koster hyggelige kr 300.

DEKORERT MINISKJØRT: Nagler og paljetter i en herlig miks spriter opp basisgarderoben og strør litt ekstra glamour inn i hverdagen.

Isabel Marant sin versjon koster sikkert skjorta og litt til. Dette fra Mango får du for kr 499.

Vi elsker catwalkkopiene

CATWALKKOPI: Vi digger både Marant og Theysken's Theory, men vi er også veldig glad det ramler inn rimeligere varianter i kjedebutikkene. © FOTO: Bulls, produsentene

Proenza Schouler og Saint Laurent

BOUCLÉJAKKA: Den lille Chanel-inspirerte jakka er fortsatt med oss, og kommer i både strikk og tweed denne sesongen. Kombinasjonen av svart og hvitt er et sikkert fargevalg.

Jakker fra Proenza Schouler ligger fort på 10 - 15 000 kr, så denne fra H&M til kr 399 er jo definivt et litt mer lommebokvennlig valg.

SAUESKINNSKÅPA: Enten du har nedarvet variant eller kjøper deg en helt ny: Varmere jakke enn dette skal du lete lenge etter. La deg inspirere av Saint Laurent og kombiner med korte, feminine kjoler.

Når ikke high-end-merker tar 10 000 og oppover for saueskinn, tør vi ikke engang tenke på hvor mye Saint Laurent sin koster. Antakelig i prissjiktet ny bil. Derfor tar vi Mango sin (fuskepels) når som helst, siden den bare koster kr 499.

Vi elsker catwalkkopiene

PROENZA SCHOULER OG SAINT LAURENT: Med priser på flere månedslønner for disse jakkene, er det helt greit at vi finner dem i litt enklere og billigere versjon i vanlige butikker! © FOTO: Bulls, produsentene

Jil Sander og Céline

BLANKE BOOTS: Ta fram skopussen og gå til innkjøp av et par speilblanke ankelboots.

Mens Jil Sander sine lekkerbiskener ligger på drøye 5000 kr, kan du få noen som likner veldig fra Bianco til kr 699.

A-FORMET KJOLE: Den minimalistiske trenden slipper ikke taket. Bruk de løse sekkekjolene til høye hæler og statementsmykker.

Céline er hett som bare det, men tilsvarende eksklusivt. Så hvorfor ikke ta en titt innom trendy Cos, og plukke med seg denne versjonen til kr 890?

Vi elsker catwalkkopiene

JIL SANDER OG CÉLINE: Ekslusivt og lekkert, jada, men jammen godt vi kan kjøpe trendene billig. Så kan vi selvsagt alltids glede oss til salget! © FOTO: Bulls og produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!