makeup artist Tove Eggen

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Det er noe magisk som skjer hver gang sola titter frem igjen etter vinterdvalen, og lykken bobler over og man vil være mer ute og vise mer hud.

Det tar jo litt tid før huden henger med, så det er lett å føle seg litt gusten og bleik rett og slett.

Maks glød

Men heldigvis trenger vi ikke å utsette huden for farlige strålinger fra solarium, eller gå helt bananas med selvbruning.

Alt dette kan faktisk fikses med sminke, og da helt uten striper, oransje overganger eller et hode som er mye mørkere enn resten av kroppen!

I videoen over viser jeg hvordan huden, ansiktet og øyne kan sminkes for å tilføre maks glød, liv og farge uten at det blir for unaturlig.

Dagens spørsmål - konkurranse

Hva er ditt favoritt sminkeprodukt for sommeren?

Legg igjen en kommentar nederst i artikkelen, så trekker vi ut en heldig vinner som får en liten sommergave tilsendt fra Klikk Mote og Kamille.no!

hvordan sminke seg brun

FØR/ETTER: Med riktig toner og teknikker på sminken, kan vi dra inn varme og solbrune kinn - uten at fargen i ansiktet skiller seg helt ut fra kroppen. © FOTO: Tove Eggen.

Bygg opp gløden

Istedenfor å lesse ned med bronzer over hele ansiktet, er det mer naturlig å bygge opp brunfargen og gløden.

Vi trenger ikke å faktisk bli helt solbrune i ansiktet, for å få frem en varme og friskhet som gir en illusjon av at vi er brunere enn vi er.

Begynn med å legge en primer eller krem som har en svak skimrende effekt, og kanskje helst et hint av farge som Tove viser i videoen over.

Denne kan enten brukes alene, eller under en foundation hvis du ønsker videre dekk og utjevning av ansiktsfargen.

Når vi jobber opp sminken på huden med flere produkter, men bruker mindre mengde av hvert produkt vil resulatet alltid bli både friskere og mer naturlig.

hvordan sminke seg brun

PRODUKTER: 1. Glam Bronze Mono fra L'Oréal Paris (kr 145), 2. Nourishing Bronzer fra Nvey (kr 272,50), 3. Silke Effect Bronzing Powder fra Collistar (kr 260), 4. gloShimmer Brick Highlight Powder fra glóMinerals (kr 360), 5. Bronzing Duo fra Clarins (kr 385), 6. Bronzy Babe Powder Compact fra Fake Bake (kr 159), 7. Dream Sun Glow fra Maybelline (kr 109), 8. Noubalight fra NOUBA (kr 375), 9. Golden Bronze løst solpudder fra MAC (kr 220), 10. Mineral Radiance Sundance fra Youngblood (kr 485), 11. Ready Blush i fargen The Skinny Dip fra Bare Escentuals (kr 259), 12. Foundationgelé Sunkissed effect fra Yves Rocher (kr 119), 13. Matt Eyeshadow #04 fra Cosmo Beauty (kr 229). © FOTO: Produsentene.

Fokus på øynene

Selv om man ikke må sminke øynene like mye som Tove viser i videoen over, så er dette en veldig fin måte å skape en illusjon av farge og friskhet.

Bruk gjerne en blanding av bronze, gull og poppende farger som fersken, rosa, mintgrønn eller blå for å kjøre opp intensiteten på øynene.

En flytende eyeliner er også med på å gi dybde, fokus og friskhet til øyenen. Eyelineren trenger ikke være veldig stor eller tykk, men en fin avsluttende vinge er absolutt med på å skape en fin ramme til øyeskyggene.

En hvit kajal plassert på både våtekanten og i indre øyekrok vil gi øyet et lite løft og de vil virke mer våkne. Samtidig vil sterkere bryn tilføre både farge og kontraster til både ansikt og øyne.

Farger til ansiktet

Etter at øyne og foundation er klart, ser vi lettere hvor mye bronze og highlight vi trenger til resten av ansiktet. Ofte er det da mye mindre som skal til enn vi i utgangspunktet hadde tenkt oss.

Jobb inn solpudderet, matt eller med skimmer, i en 3-tallsform over panne, ned under kinnben og langs kjeve. Pass på å dra denne også ned på hals og mot brystpartiet for en jevn overgang mellom ansikt og kropp.

Plasser highlight langs neseryggen, rett over leppene i amorbuen, over kinn ben, over og under bryn og gjerne lett i eplekinn. Sammen med en frisk rouge som gjerne kan ha en rosa eller fersken tone, vil disse harmonere nydelig sammen.

hvordan sminke seg brun

LITT OG LITT: Ved å dra inn farge på hud og øyne, litt etter litt, skaper vi en super-fresh vår og sommeramakeup, uten at vi egentlig har blitt brune enda! Hold deg enten til bronze-farger, eller mix inn litt knæsje og poppende toner for maks sommer-feeling. © FOTO: Tove Eggen.

Ferdig!

Og så enkelt kan det gjøres - men husk at det bare er å ta bort enkelte produkter og gjør sminkelooken om til din egen hvis du vil. Det viktigste med makeup er å kose seg, og jobbe i lag på lag for et friskt og naturlig resultat.

Så hva syns dere, er dette en sminkelook dere kan tenke dere å prøve selv? Tove og resten av teamet her på KLIKK MOTE svarer på alle spørsmål og tilbakemeldinger i kommentarfeltet under, så det er bare å rope ut om hva du måtte ha på hjertet.

Husk at Tove lager nye sminke- og stylingvideoer hver tirsdag og fredag, så vi håper du tar turen innom neste gang også!

Ikke glem å svare på dagens spørsmål, så er du med i konkurransen om en liten sommergave fra KLIKK MOTE og Kamille.no - vi liker å feire sommeren på forskudd her i redaksjonen...

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!