makeup artist Tove Eggen

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Selv om ikke alle faller direkte innenfor de kjente kroppsformene som Trinny og Susannah snakker så mye om, og noen ofte kan ha flere enn én - så kan de hjelpe oss langt på vei i søken etter den perfekte garderoben.

Derfor skal vi lage en hel videoserie med forskjellige jenter og kroppsformer. Her vil vi vise litt ulike stylingknep som gjør shoppingturen hakket lettere.

Kom gjerne med innspill, ønsker og spørsmål nederst i kommentarfeltet - så kanskje vi får med nettopp ditt innspill i neste video!

- Fremhev det du liker

Men én ting er felles for alle kroppsformene; fremhev det du liker!

Hvis vi fokuserer litt mer på det vi liker, og ikke bare på å skjule det vi ikke liker ved kroppen vår - så faller som oftest alt på plass av seg selv.

I denne videoen har vi med oss Silje (28) som er en størrelse 38 og en klassisk pæreform. Det vil si at hun har smale skuldre og en smal midje, mens rumpe og hofter er det bredeste partiet på kroppen.

SIlje er veldig flink til å kle seg selv, og synes det er gøy med klær, men har styrt unna visse elementer for å ikke forstørre hofter og rumpa - mange norske kvinners største kompleks.

Derfor ba vi henne ta på seg det antrekket hun føler hun selv ikke kan bruke, som var denim shorts med tights, for å så vise henne et annet alternativ på et sånt type antrekk - som dere ser i videoen over.

Ved samtlige antrekk som vi stylet Silje i, la vi fokuset på midjen, som hun selv liker veldig godt, leggene som har fin balanse til kroppen og skuldrene for å få de litt mer frem.

klær til pæreform kroppsformer

FOKUS PÅ SKULDRE, MIDJE OG LENGDE: 1. Topp fra Lindex Generous (kr 249), 2. Ornament Peplum Topp fra Vivikes (kr 299), 3. Ermløs Topp fra Lindex (kr 199), 4. Bluse fra H&M (kr 99), 5. Denim-Shorts fra Mango (kr 219), 6. Chiffon Kjole fra Mango (kr 199), 7. Bluse fra Lindex (kr 249), 8. Aurora Tee fra Vivikes (kr 199), 9. Bluse med blonder fra H&M (kr 299), 10. Shorts med høyt liv fra Mango (kr 299), 11. Blazer fra H&M (kr 399), 12. Blazer fra Mango (kr 349), 13. Jeans fra Esprit (kr 699), 14. Regular Jeans fra Lindex (kr 399), 15. Ida Blouse fra Vivikes (kr 499), 16. Maxi-skjørt fra Lindex (kr 199), 17. Sandaletter fra H&M (kr 349), 18. Blondeskjørt fra Lindex (kr 299). © FOTO: Produsentene.

Finn balansen

Fordi en pærformet kropp kan være litt større fra hofter og ned, og mindre oppover, er det viktig å finne klær som balanserer ut kroppen.

Det vi er ute etter er å få hofter til å matche skuldre. Derfor er det veldig fint med ermer og skuldre som enten har masse detaljer på seg, eller et asymmetrisk snitt som gir mer volum til skuldrene.

Bruk av jakker, blazere og boleroer gir også en flott balanse.

Og ved å gi maks fokus til en innsvinget midje og vise frem flotte ben og sko, vil man også få balansert rumpe og hofter med resten av kroppen.

klær til pæreform kroppsform

KJOLER ER FINERE ENN DU TROR: 1. Kjole fra H&M (kr 199), 2. Blondekjole fra Lindex (kr 199), 3. Maxi-kjole fra H&M (kr 199), 4. Leopardprint Chiffon Kjole fra Mango (kr 449), 5. Maxi-kjole fra Lindex (kr 199), 6. Linkjole fra Mango (kr 299), 7. Trikotkjole fra H&M (kr 149), 8. Leopard maxi-kjole fra Mango (kr 999), 9. Tyll og Crochet kjole fra Mango (kr 499), 10. Blomster-kjole fra Lindex (kr 199), 11. Kjole fra Lindex (kr 299), 12. Kjole fra Marc O'Polo (kr 1499), 13. Lang kjole fra H&M (kr 399). © FOTO: Produsentene.

Tenk i lange baner

Selv om en pæreformet kropp kommer i forskjellige høyder, så er det lurt å tenke på klær som gir kroppen en forlengelse.

Dette vil nemlig være med på å skape en illusjon av et smalere hofteparti, uten at vi trenger å faktisk skjule det.

Dette får vi til ved bruk av lette stoffer som strammer på de riktige stedene ved midje og ned mot lår. Men også ved å bruke vertikale striper, sko med åpen tå og ved å dra fokus mest oppover ved bruk av smykker og overdeler med sterke farger.

Ferdig!

Vi håper du liker videoen over, og kom gjerne med spørsmål eller tilbakemeldinger i kommentarfeltet under - vi er her for å svare alle og enhver.

Også lurer vi på: Hvilke klær føler du får frem de fine trekkene ved din kropp?

Husk at Tove lager videoer her på kamille.no og KLIKK MOTE hver tirsdag og fredag, så håper du tar turen innom neste gang også.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!