Ankelstøvlettene gir seg ikke denne sesongen heller, heldigvis - for da kan vi fortsette å bruke de gamle også.

Men noen nye er jo heller ikke å forakte, vi klarer vel alltids å rydde litt ekstra plass i skoskapet til et par lekkerbiskener!

Her har vi plukket ut 10 av våre favoritter.

Trendene spriker litt (takk for det!), så her kan du velge mellom klassiske svarte, eller høstens nye it-farge, nemlig burgunder, cowboyinspirerte, rocka eller noen statementsko med dyreprint.

HØSTENS FINESTE ANKELSTØVLETTER © FOTO: Produsentene

1. Burgunder med snøring er to trender i ett. Disse kommer fra merket Face som du får hos Eurosko. Kr 999.

2. Svarte og enkle, og litt smårocka med den fine glidelåsdetaljen. Kr 1199 fra Face (Eurosko).

3. Slangeskinnstrenden lever i beste velgående, og vi digger disse statementskoene fra Asos, kr 885 pluss frakt og moms.

4. I høst kommer vi garantert til å se flere og flere cowgirls reke rundt i gatene. Kanskje disse fine bootsene fra Roots til kr 1399 inspirerer deg til å hive deg på trenden også?

ANKELSTØVLETTER SOM VI GJERNE VIL HA I SKAPET © FOTO: Produsentene

1. Merk deg denne skofasongen - den henger igjen fra überpopulære Isabel Marants vår/sommervisning for noen år tilbake, men har blitt så høyt elsket av folket at "alle" skoprodusentene har denne skoen i en eller annen variant. Denne i semsket skinn er fra Ash hos My-wardrobe.com til kr 1359.

2. Leopardtrenden fortsetter, og sko med dyreprint kan virkelig heve et antrekk til nye høyder. Det blir i hvertfall ikke kjedelig med sko som dette! Fra Bikbok, kr 399.

3. Burgunderfargen er det bare å hive seg over først som sist. Vi elsker disse vakre skoene fra Acne (de heter Star). Joda, 2995 kr er mye penger, men så er Acnes sko viden kjent for god kvalitet og er i tillegg veldig gode å gå i.

4. Sam Edelmann lager veldig kule sko (eksempelvis byr han også på et par kjempetøffe lave leopardboots), og disse pryder gjerne våre undersåtter i høst. Cowboy og slangemenneske i én, vi liker det! Kr 1734 hos My-wardrobe.com.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!