Elsker du alt av jeans, men har nok av bukser? Da bør du lese videre. Her har vi nemlig samlet det hjertet ditt måtte begjære av jeansklær, rent bortsett fra buksene. De finner du nemlig her!

Hva sier du til å gå våren i møte med en superfin olashorts? Shortsen er (nesten) allment akseptert som den nye buksa. Harrystempelet er borte. Nå kan du for eksempel pare en kortkort, behagelig slitt olashorts med en preppy herreskjorte, og ingen vil heve et lite øyebryn engang.

Eller du kan gå for den såkalte jeans on jeans-trenden som motehuset Chloé kickstartet i fjor, frontet av den norske modellen Iselin Steiro. Her kan du velge olaskjorte til olabukse for eksempel. Eller olajakka til jeansskjørtet om du vil. En ørliten stylingregel her, er at fargene bør være tydelig forskjellige i de to plaggene. For eksempel mørk bukse og en lysere olaskjorte. Men bortsett fra det, er det bare å leke seg!

Her finner du for øvrig også fine og feminine jeanskjoler og -skjørt, anvendelige jeansskjorter - som praktisk talt kan brukes til alt, og - hold dere fast! Jakka over alle jakker er absolutt tilbake i motebildet. Nemlig olajakka! Høyt elsket på omtrent hele 70-og 80-tallet, til trenden fadet rolig ut tidlig på 90-tallet. Men knapt noe plagg har vært trykket til det norske bryst så lenge og intents som olajakka, takket være dens fabelaktige anvendelighet og måten den rocker opp et antrekk på uten engang å anstrenge seg det minste. Ta den vel imot!

Da er det bare å begynne å skrolle og meske seg i vårens herligste jeanstrender!

Skjørt og kjoler:

Litt røft, og samtidig feminint. Og dessuten er det så deilig med bare legger på våren! Slik får du forresten jeansplaggene dine til å vare lenger.

1. Kjole fra Pepe Jeans, kr 1299,-

2. Skjørt fra Hunkydory, kr 1399,-

3. Kjole fra Dobber, kr 599,-

4. Skjørt fra Vivikes, kr 399,-

5. Skjørt fra Pepe Jeans, kr 999,-

Jeansguide

JEANSKJOLER: I tykt og tilgivende denimstoff, olakjole og olaskjørt går rett inn som favoritter i hverdagsgarderoben. © FOTO: Produsentene

Shorts:

Med en singlet, en lett sommerlig topp - eller en kul herreskjorte. Shortsen kan brukes til så mangt. Bare pass på at du kjøper riktig størrelse!

1. Shorts fra Mardou & Dean, kr 1300,-

2. Shorts fra Diesel, kr 899,-

3. Shorts fra Pepe Jeans, kr 799,-

4. Shorts fra Vero Moda, kr 199,-

5. Seleshorts fra Pepe Jeans, kr 999,-

Jeansguide

SHORTS: Shortsen har blitt så populær at den nesten erstatter jeansbuksa. Et par av disse i skapet er en lifesaver i vår og i sommer! © FOTO: Produsentene

Skjorte og vest:

Har du ikke en olaskjorte fra før, bør det anskaffes så fort som mulig.

Brukes alene, eller utenpå som "jakke". Til omtrent alt.

1. Skjorte fra Wesc, kr 1099,-

2. Skjorte fra Mango, kr 399,-

3. Vest fra Pepe Jeans, kr 1399,-

4. Skjorte fra Lindex, kr 299,-

5. Skjorte fra Vivikes, kr 399,-

Jeansguide

JEANSSKJORTE OG VEST: Brukes alene, eller utenpå som "jakke". Til omtrent alt. © FOTO: Produsentene

Jakker:

Vi omfavner olajakketrenden med begge armer. Endelig tilbake!

1. Jakke fra Pepe Jeans kr 1499,-

2. Jakke fra Diesel, kr 999,-

3. Olajakke fra Gestuz, kr 1399,-

4. Jakke fra Dobber, kr 699,-

Jeansguide

OLAJAKKER: Den er definitivt tilbake, og godt er det! For det som ikke passer til en olajakke er jo nesten ikke verdt å bruke.... © FOTO: Produsentene

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!