CIARA @ the 53rd Annual Grammy Awards held @ the Staples Center. Photo: Chris DELMAS / VISUAL Press Agency/Visual Press Agency Code: 4050/ COPYRIGHT STELLA PICTURES=

UHELDIG: Artisten Ciara viser definitivt for mye i denne kjolen, og er heller ikke så heldig når det kommer til tilbehør. © Foto: Stella

Den vågale trenden har blitt snappet opp av de fleste som ukentlig frekventerer på den røde løperen. Nicole Richie, Halle Berry, Jennifer Lopez og Bar Refaeli. til og med Jane Fonda lot seg avbilde i en dus variant under en filmpremiere i Cannes.

Det at de store stjernene har sverget til dette kjolesnittet betyr ikke nødvendigvis at kjolen er enkel å bære. Det er artisten Ciara et godt eksempel på.

Slik gjør du det

Mye hud - Hvis du viser mer hud enn kjole er sjansene store for at du faktisk er i overkant avslørende. En kjole som har en eller to avslørende punkter, gjerne så diskret som mulig, er ofte nok. Unngå for høy kjolesplitt om du viser hud på overkroppen.

Områder - Dra oppmerksomheten mot den fineste delen av kroppen din. Har du en lekker rygg eller en fin mage, vis den, men aldri vis for mye, og sørg for at kjolen dekker til navlen din.

Tilbehør- Iført en cut out-kjole gjør du allerede et stort poeng ut av kjolen, så hold gjerne resten av antrekket ditt så enkelt som mulig. Det samme gjelder hår og make up.Naturlig sminke og oppsatt hår gjør susen.

Dobbeltsjekk - Før du går ut av huset bør du ta en ekstra titt i speilet for å forsikre deg om at kjolen sitter som den skal når du beveger deg, men også når du sitter. Man vil jo aldri havne i en pinlig situasjon der man ufrivillig viser for mye.

=

LEKKERT: På Ginnifer Goodwin, Nicole Richie og Karolina Kurkova sitter kjolen som den skal. © Foto: Stella

Gode anledninger

Velger man å gå for en kjole med forførende snitt bør man forsikre seg om at anledningen tåler kjolen. Rubi Sørvik, moteansvarlig i Det Nye, har klare meninger om dette.

- En kjole med cut-outs kan fort bli for sexy til for eksempel et bryllup. Men velger du en fotsid kjole med lite utringning kan cut out-detaljen være akkurat det elementet som gjør kjolen interessant, uten at blir ufint. Her er det ingen faste regler. Til fest generelt er cut out-kjolen et ypperlig alternativ enten det er til en hagefest eller til en coctailkveld. Uansett anledning er det en regel man ikke bør bryte, og det er å aldri vise navlen. Det gir kjolen et billig preg uansett pris.

Les også:

Frigjort kjole

Slik vil vi se deg på stranda

Våger du denne trenden

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!