Når man skal kjøpe jeans, er det én ting som er aller viktigst - nemlig hvordan rumpa ser ut.

Mange prøverom opererer med to speil, slik at man kan se hvordan klærne passer på baksiden også, men nå tar den amerikanske klesbutikken «American Rag» det ett steg lenger.

- Noen ble deppa

De har nemlig montert et kamera, et såkalt «ass cam», i prøverommene, slik at du kan se hvordan buksene passer på en egen skjerm. På den måten kan du gå, danse, bøye deg og se kroppen din fra alle mulige vinkler.

Dette mener kleskjeden at skal få kundene til å kjøpe enda mer jeans, selv om enkelte kunder tror kameraet kan ha motsatt effekt.

- Jeg har ikke sett noen komme gråtende ut av prøverommet enda, men noen var helt klart deppa. Enkelte jeans ser ikke bra ut på noen kroppsfasonger, sier Jennifer Althouse, som ble intervjuet i et nyhetsinnslag av tv-kanalen KTLA.

- Jeg tar fem par

Men Althause forteller også om kunder som ble overlykkelige over rumpekameraet.

- Noen kom ut og sa «disse buksene ser fantastiske ut på rumpa mi, jeg kjøper fem par isteden for to», ifølge KTLA.

Kleskjeden forsikrer om at ingen andre ser videoen i prøverommet, slik at kundene trygt kan teste buksene uten å være redd for at noen ser dem.

Uansett er det viktig å vite hva som gir deg fin rumpe i jeans. Alt handler nemlig om plasseringen av baklommene.

Tre av fire unngår prøverom

Prøverom er et sted som får skylden for dalende selvtillit blant kvinner på shopping, så det spørs om ikke det å få se kroppen sin bakfra på en tv-skjerm har den samme effekten.

Ifølge Daily Mail hater tre av fire kvinner prøverom så mye at de nekter å bruke dem, og halvparten av kvinner blir i skikkelig dårlig humør av dårlige prøverom.

De forhatte prøverommene har ført til at flere prøver nye løsninger for å prøve klærne på. Enkelt butikker opererer med kroppsscannere, som finner ut nøyaktig hvilken størrelse du bruker i forskjellige merker.

Danske forskere har også utviklet et virtuelt prøverom, hvor du kan prøve klærne via et 3D-kamera på en skjerm, ifølge Comon.dk

Om du er usikker på hvor viktig bakdelen er når du kjøper jeans, bør du lese denne saken.

RUMPEKAMERA: Det nye reklamestuntet tar folk på fersken når de ser på rumpa til modellen.=

RUMPEKAMERA: Det nye reklamestuntet tar folk på fersken når de ser på rumpa til modellen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!