Denne sesongen er lange skjørt og kjoler et absolutt må-ha i enhver moteinteressert jentes garderobe.

Men for dem som likevel ønsker å vise litt ben, har designerne valgt den perfekte løsningen.

De har nemlig lagt sin elsk på splitten denne sesongen, og gir deg dermed muligheten til å være sexy, dristig og påkledd på samme tid.

Del

Høyere enn noen gang

På catwalken ble det vist kjoler med splitt i flere varianter. Stella McCartney hadde den mest spennende versjonen, med to forskjellige splitter i samme skjørt.

Denne sesongen er også selve splitten høyere enn den har vært tidligere. Marc Jacobs og Louis Vuitton hadde undertøy som en del av antrekket, siden splitten i siden gikk høyt over hoftebeinet.

Men det er også mindre dramatiske varianter å velge blant. Yves Saint Laurent viste mer tekkelige skjørt, hvor splitten «bare» krøp til litt over midten på låret.

SPLITTEN ER TILBAKE: Marc Jacobs, Michael Kors, Stella McCartney og Louis Vuitton var blant designerne som satset på dristige splitter denne sesongen.=

SPLITTEN ER TILBAKE: Marc Jacobs, Michael Kors, Stella McCartney og Louis Vuitton var blant designerne som satset på dristige splitter denne sesongen. © Foto: Stella

Slik bruker du trenden

Om du vil prøve deg på splitten denne våren, er det noen enkle kjøreregler du bør følge. Én av dem er selvfølgelig den klassiske regelen om å satse på ett område av gangen.

La splitten og det ene beinet være blikkfanget i antrekket, og dropp derfor den dypeste utringningen til slike plagg.

Sats gjerne på et skjørt som er løsere og gjerne med draperinger, for å skape en mer moderne og smakfull look.

For at splitten ikke skal føles for pyntet til å bruke en sommerkveld, er et godt tips å kombinere den med løsere overdeler, gjerne en t-skjorte eller løs topp, for å myke opp antrekket

Og selvfølgelig - hårfrie legger et er must!.

VELGER SPLITT: HEidi Klum, Cheryl Cole, Nicole Richie og Fergie viser det ene beinet på rød løper.=

VELGER SPLITT: HEidi Klum, Cheryl Cole, Nicole Richie og Fergie viser det ene beinet på rød løper. © Foto: Stella

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!