Januar er sesongen for nye treningsmedlemskap og stappfulle gruppesaler. Mange sliter med treningsmotivasjonen allerede etter noen uker.

Men det å føle seg vel og ha på seg lekre treningsklær, kan faktisk hjelpe betraktelig.

Nye treningsklær i friske og morsomme farger kan være akkurat det du trenger for å få den ekstra piffen til å komme i gang!

Del

Ukomfortabel i farger?

På treningssenteret gjelder det å føle seg komfortabel. Det handler selvsagt om hvordan klærne føles på, men også om hvordan de ser ut.

Det er vanlig å føle seg usikker på trening, særlig når man er fersk. Da kan de riktige treningsklærne hjelpe på selvfølelsen.

Alle vet at svart er fargen som gjør deg slankere, men denne regelen gjelder generelt på farger i mørke nyanser. Prøv gjerne andre farger lilla eller blått - så lenge fargene er mørke, vil de ha en slankende effekt.

Treningsmoten for kvinner i år er fargerik. Spesielt ser man toner av lilla og rosa, gjerne kraftige. Dette kan du fint kombinere med en svart treningstights for å få en friskere look.

TØFF I LILLA: Fleecejakke fra Puma (kr 600), løpetights fra Ellos (kr 359), t-skjorte fra Adidas (kr 200), joggesko fra Adidas (kr 1200)=

TØFF I LILLA: Fleecejakke fra Puma (kr 600), løpetights fra Ellos (kr 359), t-skjorte fra Adidas (kr 200), joggesko fra Adidas (kr 1200) © Foto: Produsenten

Gult virker oppkvikkende

Når gradestokken kryper under null og det er mørkt ute, er det mer fristende å bli under dyna enn å løpe. Men med de rette klærne kan løpeturen bli litt enklere.

Hva med en gul løpebukse, eller genser? Du vekker garantert oppmerksomhet langs veien, og er sikker på at bilistene ser deg. Stella McCartney brukte blant annet gult i sin kolleksjon for Adidas.

Gul er en farge som kommer til å være mye i motebildet fremover, både når det gjelder treningsklær og moteplagg. I tillegg er gult en farge som har positiv innvirkning på humøret . Dette kan motivere deg under treningsøkten.

KUL I GUL: Röhnisch Flow Pants (kr 350), topp fra Adidas (kr 150), shorts fra Nike (kr 600), Hettejakke fra Stella McCartney for Adidas (kr 950)=

KUL I GUL: Röhnisch Flow Pants (kr 350), topp fra Adidas (kr 150), shorts fra Nike (kr 600), Hettejakke fra Stella McCartney for Adidas (kr 950) © Foto: Produsenten

For deg med høyt tempo

Liker du trening der du svetter mye, er en lett og komfortabel shorts perfekt.

Den sporty looken blir stor denne våren, så den trendbevisste kan se etter en shorts som også kan styles som et hverdagsplagg. Detaljer som glidelåser, snøring og kontrastfarger er helt i tid med trenden.

Husk også å investere i et par gode joggesko. Merker som Adidas og Nike har veldig mye blått, rosa og lilla i sine kolleksjoner.

Liker du heller å ta det rolig, kan pilates eller yoga være et spennende valg.

Et pluss med hitfargen lilla her, er at den gir en rolig og healende effekt.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!