Den store festsesongen er over oss for fullt, og de fleste er på utkikk etter det perfekte antrekket.

Men det er ikke alltid like gøy å dukke opp på festen i den samme kjolen som to andre. I tillegg blir man fort lei av å gå for den lille sorte kjolen atter en gang.

Løsingen? En herredress!

Del

Kan varieres i det uendelige

Flere av de mest trendsettende kjendisene har satser på en klassisk herredress på den røde løperen den siste tiden.

Og det er ikke så rart, dressen er et kul, festfint og annerledes antrekk, som enkelt gjør at du skiller deg blant de mange kjolene på julebordet.

Så lenge du har en dressbukse og matchende jakke, kan også dette antrekket varieres på mange forskjellige måter.

Å gå til innkjøp av en klassisk dress er også en god investering. I motsetning til en kjole, kan både buksen og jakken brukes flittig hver for seg i hverdagsgarderoben.

HERREDRESS: LEighton MEester, Fearne Cotton, Olivia Wilde og Winona Ryder er trendy i herredress denne sesongen.=

HERREDRESS: Leighton Meester, Fearne Cotton, Olivia Wilde og Winona Ryder er trendy i herredress denne sesongen. © Foto: Stella

Slik gjør du det

Om du kjøper deg en kostbar dress, er det en investering du neppe vil angre på. Om du er på et strammere budsjett, finnes det mengder av kule budsjettvarianter i kjedebutikkene.

Først og fremst gjelder det å finne en dress som kler din kroppsfasong. Du trenger på ingen måte gå for en typisk herrefasong på dressen din. Velg gjerne smale bukser og en jakke som svinger litt inn i livet for en mer feminin look.

Om dressen din er sort, bør du gå for en annen farge på skjorten. Her er det kult å velge en klassisk skjorte med snipp. Prøv gjerne en transparent skjorte for å gi et mer trendy uttrykk.

Vær litt forsiktig med å kjøre herrestilen fullt ut. Slips kan for eksempel fort bli for maskulint på en kvinne i dress. Sats heller på mer feminint tilbehør, som høye hæler, smykker eller en sløyfe i halsen.

FRA VENSTRE: Leopardpumps fra Zara (kr 959), sløyfesmykke fra HogM (kr 49,50), skjorte fra Weekday (kr 600), bukse fra Topshop (kr 309) og blazer fra Topshop (kr 435).=

FRA VENSTRE: Leopardpumps fra Zara (kr 959), sløyfesmykke fra H&M (kr 49,50), skjorte fra Weekday (kr 600), bukse fra Topshop (kr 309) og blazer fra Topshop (kr 435). © Foto: produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!