Pinnebrød oppskrift

Saftige og grove pinnebrød

Pinnebrød er både enkelt, sunt og ikke minst godt. Pinnebrød er også perfekt turmat i påska!

PINNEBRØD PÅ BÅL: Pinnebrød er ikke vanskelig å lage og det smaker utrolig godt med varme pinnebrød på tur. Har du ikke mulighet til å tenne bål, kan du alltids steke pinnebrød i ovnen.

PINNEBRØD PÅ BÅL: Pinnebrød er ikke vanskelig å lage og det smaker utrolig godt med varme pinnebrød på tur. Har du ikke mulighet til å tenne bål, kan du alltids steke pinnebrød i ovnen. Foto: Foto: Elin Melås

Publisert Oppdatert
DEILIG TURMAT: Oppbevar deigen i et glass med lokk og ta den med i tursekken.

DEILIG TURMAT: Oppbevar deigen i et glass med lokk og ta den med i tursekken. Foto: Foto: Anita Melås

Det er viktig å kose seg i påska, slappe av med en god bok eller kanskje du benytter sjansen til å strikke en trendy genser til våren.

Enten du foretrekker bypåske eller tilbringer ferien på fjellet, er pinnebrød ypperlig mat å ha med seg på tur.

Ernæringsfysiolog og blogger Elin Melås gir deg oppskiften på sunne og mettende pinnebrød.

 

Du trenger:

2,5 dl havremel

3 dl annet grovt mel, som steinmalt spelt

1 ts salt

2 ts bakepulver

2 ts provancekrydder

2 dl vann

4 ss olje eller flytende smør

 

Slik gjør du:

Rør det sammen og ta deigen med i sekken. Stekes på pinne eller trykkes ut på en varm stein.

Trykk deigen godt rundt pinnen. Denne deigen er uten siktet hvetemel og er derfor ikke like klebrig som andre varianter av pinnebrød.

 

Følg oss!

Instagram: @kamillenorge & @kamillepuls

Facebook: Klikk her!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag