Knekkebrød oppskrift

Grove knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød er sunt, mettende og smaker helt himmelsk!

Foto: Foto: Line Dammen

Publisert Oppdatert

Du trenger (til ca. 30 stk):

2 dl sammalt grovt rug

2 dl solsikkefrø

2 dl små havregryn

2 dl havrekli

2 dl nøtter av ønsket slag, hakket

1 dl chiafrø

1 dl linfrø

3 ss sesamfrø

1 ts salt

7 dl kaldt vann

 

Slik gjør du:

1. Rør alt sammen, og sett deigen til å svelle i 20 min.

2. Fordel et tynt lag utover tre bakeplater med bakepapir. Bruk en litt stiv slikkepott. Stekes i 30–40 min i ca. 180 ºC varmluft.

3. Etter 10 min. lager du spor i deigen med pizzarulle/stekespade så de blir lettere å brekke i fine knekkebrødbiter når de er ferdigstekt.

4. Tørkes til slutt 1 time på 100 ºC med døra på gløtt, slik at fuktigheten slippes ut.

Røra er tilpasset tre bakeplater. Pass på at knekkebrødene ikke blir for tjukke (da blir de seige). Oppbevares i lufttett boks.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag