HJEMMELAGET STEINALDERBRØD: Sunt, eltefritt og saftig brød uten mel og gjær.

SUNN GROVIS: Steinalderbrødet smaker ypperlig med alle typer pålegg. © Foto: Trine Midtun / Klisjéhjemmet.no

Dette brødet gjør seg med alle typer pålegg, eller som et tilbehør for burgere, supper og gryteretter.

Det både metter, smaker og dekker behovet ditt for gode fettsyrer. I tillegg er det stappfullt av kostfiber og proteiner.

Et godt alternativ med andre ord. Prøv da vel, du blir ikke skuffet!

 

Du trenger:

3 dl solsikkekjerner

3 dl gresskarkjerner

2 dl sesamfrø

1 dl byggryn

1 dl quinoa

1 dl mandler

1 ss honning

3 ss olje

5 egg

1 ts salt

Slik gjør du:

1. Kok bygg og quinoa i 2 dl vann i 15 minutter.

2. Bland alle ingredienser i en bolle og hell i en liten langpanne dekket med bakepapir. Ingen av ingrediensene skal hakkes, men være hele i brødet.

3. Stekes på 160 grader i 1 time. Oppbevares i kjøleskapet etter avkjøling.

Perfekt sammen med suppe eller som et saftig og godt tilskudd til matpakken.

 

Les bloggen til Trine her!

Følg Kamille!

Instagram: @kamillenorge & @kamillepuls

Facebook: Klikk her!

Har du smakt disse herlighetene?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!