Ja du leste riktig, dette er en pizza som inneholder tunfisk.

Det høres helt grusomt ut, men jeg kan garantere at dette vil bli en storfavoritt hos flere av dere.

Jeg var så skeptisk da jeg skulle prøve denne for første gang at jeg vurderte å la vær, fy søren så glad jeg er for at jeg turte å smake.

Dette er nemlig en av de aller mest smakfulle og saftige pizzaene jeg har smakt!

Les bloggen til Maren her.

Sunn pizza

Jeg lagde en veldig enkelt versjon denne gangen, da jeg ikke hadde så mye spennende ingredienser i kjøleskapet.

Det er kun fantasien som setter grenser for pizzafyllet her, og av erfaring kan jeg si at både biffstrimler, kylling, parmaskinke, karbonadedeig, chorizo, og pepperoni er geniale proteinkilder.

Mais, løkringer, tomat, sopp, paprika, purre eller ananas er noen eksempler på godsaker du kan bruke som fyll.

Jeg brukte karbonadedeig, mais, løk og mozzarella ost denne gangen. Det ble en enkel, men utrolig god variant. Bunnen i seg selv er så smakfull og deilig at fyllet trenger ikke være så voldsomt spennende for at dette skal bli en suksess.

SUNN PIZZA: Tunfiskpizza er sunn, saftig og farlig god. Du trenger ikke like tunfisk for å like denne sunne pizzaen!

NY PIZZAFAVORITT: Tunfiskpizza med karbonadedeig krydret med grillkrydder og kajennepepper, sjampinjong i biter og masse ost, toppet med oregano. © Foto: Maren Erdvik

Du trenger (til to små pizzaer):

60 g havregryn

En boks tunfisk i vann

1 egg

200g karbonadedeig (1/2 pakke)

Ost (jeg brukte mozarella)

Rødløk

Mais

Krydder

 

Slik gjør du:

1. Ha havregryn, egg og tunfisk i en bolle (ikke hell av vannet på tunfisken, det skal med i bollen), og mos det godt sammen. Bruk gjerne en stavmikser.

2. Smør ut to små pizzabunner på pakepapir på en stekeplate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 10 min.

3. Stek karbonadedeigen, og krydre godt. Jeg brukte kajennepepper (obs! sterkt krydder), og grillkrydder.

4. Hakk løk og ha det i stekepannen. Når pizzabunnene er ferdig stekt tar du dem ut av ovnen, og fyller på med karbonadedeig og løk, dryss over litt mais, og topp med ost. Inn i ovnen igjen til osten har smeltet.

Så enkelt og greit er det å lage en super sunn og smakfull pizza.

Selv om tunfisk er en av hovedingrediensene vil du ikke smake tunfisksmaken når pizzaen er ferdig. Dette er en fest av en helsepizza, og jeg anbefaler dere alle å teste den ut!

Hva tenker du om Tunfiskpizzaen? Fikk du lyst å smake, eller høres det bare ekkelt ut?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!