Hjemmelaget frokostblanding smaker nydelig og er enkel å få til. Rist den i ovnen, så den blir knasende sprø og de gode smakene kommer til sin rett.

Frokostblandingen du kjøper kan ofte være en skikkelig sukkerbombe.

Lager du hjemmelaget frokostblanding, kan du selv velge hvor mye sukker du ønsker å tilsette. Oppskriftene under tilpasser du til din smak og det du har i skuffen.

 

Sunn favoritt

Lag din egen frokostblanding med havregryn, ingefær og honning!

 

Du trenger:

• 150 g havregryn

• 50 g solsikkekjerner

• 50 g gresskarkjerner

• 100 g hakkede mandler

• 40 g hakkede valnøtter

• 15 g linfrø

• 15 g sesamfrø

• 100 g flytende honning

• 1 ts kanel

• 1 ts ingefær

Dersom du mangler noen nøtter eller frø, så bruker du bare det du har i skapet!

 

Slik gjør du:

1. Rør sammen alt det tørre. Ha flytende honning over og rør godt sammen.

2. Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den utover.

3. Stek frokostblandingen midt i ovnen ved 125-150 grader i 45-60 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15.

4. Avkjøl blandingen og ta den i en lufttett boks.

Serveres med melk, yoghurt eller vaniljekesam og gjerne sammen med friske bær eller fruktbiter.

Prøv også:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!