Du trenger (til ca. 30 stk):

2 dl sammalt grovt rug

2 dl solsikkefrø

2 dl små havregryn

2 dl havrekli

2 dl nøtter av ønsket slag, hakket

1 dl chiafrø

1 dl linfrø

3 ss sesamfrø

1 ts salt

7 dl kaldt vann

 

Slik gjør du:

1. Rør alt sammen, og sett deigen til å svelle i 20 min.

2. Fordel et tynt lag utover tre bakeplater med bakepapir. Bruk en litt stiv slikkepott. Stekes i 30–40 min i ca. 180 ºC varmluft.

3. Etter 10 min. lager du spor i deigen med pizzarulle/stekespade så de blir lettere å brekke i fine knekkebrødbiter når de er ferdigstekt.

4. Tørkes til slutt 1 time på 100 ºC med døra på gløtt, slik at fuktigheten slippes ut.

Røra er tilpasset tre bakeplater. Pass på at knekkebrødene ikke blir for tjukke (da blir de seige). Oppbevares i lufttett boks.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!