Havrekaken er super enkel å lage, smaker himmelsk og er i tillegg både sunn og næringsrik.

Dette er faktisk en helt perfekt frokost også. Det er jo i grunn bare en søt havregrøt, laget som en kake og toppet med sjokoladesaus.

Så om du kaller det frokost, snacks eller dessert er opp til deg, men uansett så smaker den nydelig, samtidig som den er er sunn.

 

Du trenger:

Havregryn

Proteinpulver med vaniljesmak

Sukrin eller annen søtning

Walden farm sjokoladesaus

Friske jordbær

Se fremgangsmåte under bildet!

PYNT: Du kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver. © Foto: Maren Erdvik

Slik gjør du:

1. Ta ønsket mengde havregryn i en bolle, og dekk grynene med vann. Ta så mye vann at det dekker grynene med ca 1-2 cm. Grynene trekker til seg mye væske.

2. Bland inn 1/2 scoop vanileprotein (ca 15g) og drypp gjerne et par dråper stevia vanilje i skålen. Rør godt rundt, og sett den inn i mikroen i ca 1 minutt.

3. Når den er ferdig tar du skålen ut, lar den avkjøles litt, og snur den på hode på en tallerken.

4. Voala - så enkelt lager man mikrokake. Så kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver.

 

Les bloggen til Maren her!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!