Sunne vafler oppskrift

Proteinvafler

Bytt ut brødskiva med deilige, sunne vafler!

PROTEINVAFLER: Disse myke vaflene kan du nyte både til frokost og lunsj!

PROTEINVAFLER: Disse myke vaflene kan du nyte både til frokost og lunsj! Foto: Foto: Julianne Lyngstad

Publisert Oppdatert

Dette er perfekte matpakkevafler for deg som ønsker et sunt og godt alternativ til brødskiva.

Vaflenes naturlig høye innhold av proteiner bidrar til å holde deg mett lengre.

I tillegg til å være glutenfrie, er disse vaflene lavFODMAP. FODMAP er tungtfordøyelige karbohydrater som kan trigge symptomer hos mennesker med sensitiv mage.

Disse vaflene egner seg derfor godt for deg med irritabel tarm (IBS) og som følger et lavFODMAP-kosthold.

Du trenger (til 3 vaffelplater):

2 egg

3 ss cottage cheese

0,5 dl valgfri melk (laktoseredusert for lavFODMAP)

5 ss havregryn

1 ss olje

½ ts bakepulver

En klype salt

Smør til steking

Slik gjør du:

NYT: Vaflenes naturlig høye innhold av proteiner bidrar til å holde deg mett lengre. Nyt med god samvittighet!

NYT: Vaflenes naturlig høye innhold av proteiner bidrar til å holde deg mett lengre. Nyt med god samvittighet! Foto: Foto: Julianne Lyngstad

1. Bland ingrediensene i en bakebolle.

2. La røra svelle i 10-15 minutter.

3. Varm opp vaffeljernet og ha litt smør i jernet før du har i vaffelrøra. Stek vaflene til de er gylne i fargen.

Avkjøl på rist og nyt lune eller kalde med godt pålegg.

Sliter du med irritabel tarm eller bare lyst på knallgode rundstykker?  Eltefrie speltrundstykker på 1-2-3!

Flere lavFODMAP-oppskrifter finner du på bloggen til Julianne her!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag