Seige kjeks med sjokoladebiter

Seige kjeks med sjokoladebiter og havsalt

Vi elsker kombinasjonen av søtt og salt. Perfekt til helgekosen!

seige kjeks med sjokoladebiter og havsalt.
seige kjeks med sjokoladebiter og havsalt. Foto: Foto: Olivenogsjokolade.com
Sist oppdatert

Hver uke presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Trine bak bloggen Oliven og sjokolade en oppskrift på farlig gode kjeks med sjokoladebiter og havsalt.

Du trenger:

150 g hvetemel

1/2 ts salt

1/2 ts natron

100 g mykt lysebrunt sukker

3 ss olivenolje

2 ts melasse, maltsirup eller mørk sirup

1 M/L egg

1 ts vaniljeekstrakt

100 g mørk sjokolade

Maldonsalt

Enten 23 ss hakkede nøtter eller 23 ss knuste kaffebønner eller 23 ss kakaonibs eller revet skall av en appelsin

Slik gjør du:

1. Bland sammen mel, salt og natron i en liten bolle.

2. Pisk sammen sukker, olivenolje, melasse/sirup, egg og vanilje med en gaffel i en annen bolle. Dersom du tilsetter appelsinskall eller kaffebønner røres de sammen med de våte ingrediensene.

3. Rør inn melet med gaffelen. Røra skal være ganske fast, men er den for smuldrete kan du tilsette litt mer olivenolje.

4. Grovhakk sjokoladen og vend inn i røra, sammen med nøtter eller kakaonibs dersom du vil ha det i.

5. Dersom du har tid, har røra godt av å stå i kjøleskapet i et par timer, men den kan også stekes med det samme.

6. Bruk to spiseskjeer til å fordele runde kladder av røra på to stekebrett.

7. Dryss litt flaksalt på toppen av hver kladd, og stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i 810 minutter.

Kjeksen skal fortsatt være litt myk når den kommer ut av ovnen, og når den kjøles ned blir kantene sprø mens midten forblir seig. Du kan se når de nærmer seg ferdig, ved at de rynker seg på toppen.

Denne saken ble første gang publisert 12/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også