Eplekake oppskrift

Oldemors eplekake

Unn deg noe godt i helga og lag ei deilig eplekake!

SAFTIG: Lag verdens beste eplekake og server med deilig vaniljeis.
SAFTIG: Lag verdens beste eplekake og server med deilig vaniljeis. Foto: Foto: Elin Melås
Sist oppdatert

Grunnoppskriften til denne eplekaka fant jeg i min oldemors kokebok, og det er ikke uten grunn at den har overlevd flere generasjoner.

Har du overflod av epler i hagen, blir det garantert populært med en nydelig eplekake.

Denne er enkel og smaker fantastisk!

Du trenger:

200 g romtemperert smør

200 g sukker

200 g hvetemel

3 egg

2 ts bakepulver 

1 ts kanel

2-4 epler

Perlesukker og kanel til eplebåtene

Hakkede mandler

Slik gjør du:

SAFTIG: Eplekaka nytes best sammen med vaniljeis, i godt selskap.
SAFTIG: Eplekaka nytes best sammen med vaniljeis, i godt selskap. Foto: Foto: Elin Melås

1. Eplene skjæres i tynne båter. Jeg valgte å beholde skallet, men du kan selvfølgelig skrelle eplene først om du vil. Velg selv hvor mye eple du vil ha i kaken. Jeg synes 3 små epler var perfekt mengde.

2. Eplebitene puttes i en brødpose sammen med perlesukker og kanel. Bland godt.

3. Pisk smør og sukker lyst. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør mellom hvert egg.

4. Bland inn mel, bakepulver og kanel. Jeg brukte lav hastighet på kjøkkenmaskina når jeg blandet inn det tørre. 

5. Hell røren i en rund kakeform. Fordel eplebitene rundt på kaken, trykk de litt ned i røren.

6. Strø til slutt over litt ekstra perlesukker og hakkede mandler.

7. Stekes lavt nede i ovnen på 180 grader i ca 40 min.

Spises som den er eller med for eksempel vaniljeis. Varm eplekake og is blir sjelden feil!

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også