Kikerter oppskrift

Sunn snacks: Ristede kikerter

Bytt ut potetgullet med sprø kikerter. Vi er hekta!

SUNN SNACKS: Ristede kikerter er perfekt til helgekosen eller når du får lyst på noe godt i hverdagen.

SUNN SNACKS: Ristede kikerter er perfekt til helgekosen eller når du får lyst på noe godt i hverdagen. Foto: Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Publisert Oppdatert

Du trenger:

To hermetiske bokser med kikerter/ca 7 dl kokte kikerter

2 ss olivenolje

1 ts hvitløkspulver

3/4 ts karripulver

1/2 ts salt

DEILIG SMAK: Du velger selv hvilket krydder du ønsker å bruke, alt etter hva som er din favorittsmak. Her er det bare å teste seg fram!

DEILIG SMAK: Du velger selv hvilket krydder du ønsker å bruke, alt etter hva som er din favorittsmak. Her er det bare å teste seg fram! Foto: Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 grader

2. Skyll kikertene og tørk de gjerne med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir, om de er våte fester ikke krydderblandingen seg så godt.

3. Kle et brett med bakepapir, og bland sammen olivenolje og krydder på brettet. Vend kikertene i blandingen og sørg for at alt er godt blandet.

4. Stek mist i ovnen i 35-40 minutter, det kommer litt an på størrelsen på kikertene, så følg med. Noen økologiske kikerter er mindre enn vanlig, og trenger mindre steketid. Rist gjerne litt på brettet et par ganger underveis.

5. I tillegg til å spises som snacks, er disse kjempegode i supper, salater eller taco!

For flere deilige oppskrifter, følg Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg

Flere sunne favoritter:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag