Ripsgele oppskrift

Deilig ripsgelé

Lag din egen ripsgelé med hint av bringebær og blåbær.

HJEMMELAGET RIPSGELÉ: Perfekt å servere på jentekvelden sammen med ost og kjeks.

HJEMMELAGET RIPSGELÉ: Perfekt å servere på jentekvelden sammen med ost og kjeks. Foto: Foto: Elin Melås

Publisert Oppdatert

Sensommeren er en fantastisk årstid og i år bugner det av deilige og helsebringende bær.

Kom deg ut på tur og ta med blåbær, villbringebær, tyttebær og bjørnebær hjem.

Du har sikkert fått servert ripsgelé i barndommen. Her kommer oppskrift på en skikkelig god ripsgelé, der jeg har tilsatt bringebær og blåbær. Smaken blir nydelig og den kan benyttes til mye. 

LUKSUSLUNSJ: Ripsgelé smaker nydelig sammen med knekkebrød og ost.

LUKSUSLUNSJ: Ripsgelé smaker nydelig sammen med knekkebrød og ost. Foto: Foto: Elin Melås

Du trenger (til 4 små glass):

800 g rips 

150 g blåbær

150 g bringebær

2,5 dl vann

Sukker

Slik gjør du:

FAVORITT: Hjemmelagt ripsgelé med bringebær og blåbær smaker helt himmelsk.

FAVORITT: Hjemmelagt ripsgelé med bringebær og blåbær smaker helt himmelsk. Foto: Foto: Elin Melås

1. Kok opp bær og vann. La blandinga koke på svak varme til bærene faller sammen. Jeg koker det ofte 15-20 minutter.

2. Deretter må bærene skilles fra saften. Her er det mange måter å gå frem på, men jeg har kommet frem til at denne fungerer for meg.

3. Hell blandinga i et dørslag med en bolle under. Dermed får du fort og greit bort det meste av bær-restene.

4. Vask dørslaget, legg en ren klut oppi og plasserer denne over et desilitermål. Safta fra bollen siles gjennom kluten og alt avfall blir fjernet. 

5. Se etter hvor mye saft du har og kok opp denne sammen med 850 g sukker per liter saft.

6. Kokes i noen minutter før du skummer av og heller safta på rene og varme glass. Skumme av vil si å ta bort det hvite skummet som kan redusere kvaliteten på produktet.

7. Sett på lokket med en gang. La geléen kjøle seg ned, før du finner et kjølig sted å lagre den.

Tips! Når du koker ripsgelé, er det lurt å benytte ripsen før den blir overmoden. Om du bruker veldig moden rips, må du nok benytte et tykningsmiddel for å få geleen stiv. Pektininnholdet synker når bærene modnes og det er pektin og sukker som danner en gelé.

Les bloggen til Elin her!

NY FAVORITT: Hjemmelaget ripsgelé med blåbær og bringebær smaker himmelsk sammen ost og kjeks.

NY FAVORITT: Hjemmelaget ripsgelé med blåbær og bringebær smaker himmelsk sammen ost og kjeks. Foto: Foto: Elin Melås

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag