Oppskrift: Hjemmelaget konfekt

Hjemmelaget konfekt

Kan spises hver dag med god samvittighet!

HJEMMELAGET KONFEKT: Lag din egen konfekt til jul. Sunn, sukkerfri og søt sjokolade.

HJEMMELAGET KONFEKT: Lag din egen konfekt til jul. Sunn, sukkerfri og søt sjokolade. Foto: Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Publisert Oppdatert

Nå er desember og førjulstida i gang for fullt, og vi kryper gjerne under pleddet med en varm kopp te og noe godt å tygge på.

Selv om du sverger til den klassiske julebaksten, er det ingenting i veien for å fylle førjulstida med noen sunne (men minst like gode!!) søtsaker.

Lag en saftig sjokoladekake med kun fire ingredienser eller prøv Rakel sin deilige, sukkerfrie konfekt.

 
Du trenger:

Til ti stk. små muffinsformede silikonformer

100 gram mørk sjokolade

1 ts kaldpresset kokosolje

Hjemmelaget nutella

Ca 1,5 dl bringebær

Slik gjør du:

1. Smelt sjokolade sammen med kokosolje i vannbad og grovhakk bringebær. Jeg liker å bruke en mørk sjokolade uten sukker som er søtet med stevia fra merket Cavalier, som man blant annet får på helsekost.

2. Legg hakkede bringebær tilsvarende ca to bær i bunn av silikonformen, og hell over en liten ts smeltet sjokolade. La dette stå i fryseren til det er stivt, det tar cirka en halvtime.

3. Ta formene ut av fryseren når sjokoladen har stivnet. Dekk sjokoladen med en halv ts nutella, deretter like mye bringebær som du la i bunn, og dekk over med enda en halv ts sjokolade. Sett tilbake i fryseren til det stivner. La tine noen minutter før det spises.

For flere herlige oppskrifter kan du følge Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning