Oppskrift gulrotsuppe med ingefær

Gulrotsuppe med ingefær

Rask og sunn suppe som metter!

GULROTSUPPE: Lag en deilig gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk.
GULROTSUPPE: Lag en deilig gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk. Foto: Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø
Sist oppdatert

Ingenting er som ei varm suppe på kjølige høstdager.

Serverer du suppa med ris, quinoa eller bokhvete holder du deg mett lenge.

Se flere deilige supper i nederst i artikkelen!

Du trenger (til en stor gryte):

1 kg gulrøtter

1 løk

3 hvitløksfedd

1 boks kokosmelk

5 dl vann + grønnsaksbuljongpulver til 1 liter vann

2 ts karripulver

2 ss finhakket fersk ingefær

En neve kokosmasse

Slik gjør du:

1. Skrell og kutt opp gulrøtter og kok dem møre.

2. Finkutt hvitløk og løk og la det frese litt i olje i en stor gryte, før du har oppi de ferdigkokte gulrøttene og resten av ingrediensene, utenom kokosmassen.

3. Varm opp og mos med stavmikser til du har en tjukk suppe. Rør inn kokosmassen.

4. Server med ris, quinoa, bokhvete eller lignende, og ønsket garnityr, for eksempel friske urter, mer kokos og frø.

For flere herlige oppskrifter kan du følge Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg

Denne saken ble første gang publisert 16/11 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også