Enchiladas oppskrift

Enchiladas med kjøttdeig & squash

Lag deilige enchiladas i ovnen toppet med ost. Ny fredagsfavoritt!

Er ikke dette noe å kose seg med i sofrakroken, så vet ikke vi!

Er ikke dette noe å kose seg med i sofrakroken, så vet ikke vi! Foto: Birgit Fauske

Publisert Oppdatert

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

 

Du trenger (til 4 personer):

1 ss olivenolje

2 fedd hvitløk, presset

2 vårløk, hakket

1 dl koriander, hakket

1 squash, revet

400 g karbonadedeig

Salt og nykvernet pepper

3 dl revet ost

8 grove tortillalomper

Ekstra vårløk og koriander for servering

 

Saus:

1 ss olivenolje

1 fedd hvitløk

1 ts Tabasco Chipotle, hvis du får tak i - hvis ikke, bruk chilisaus

½ ts kummin

2 bokser hakkede tomater

Salt og nykvernet pepper

 

Slik gjør du:

1. Begynn med sausen. Surr hvitløk i olje til den blir myk. Tilsett de andre ingrediensene. Skru ned varmen å la det putre mens du lager resten.

2. Forvarm stekeovnen til 180°C.

3. Stek hvitløk og vårløk på middels varme i ca 3 minutter. Skru opp varmen, og ha i kjøttdeig. Tilsett revet squash og la det steke til mesteparten av vannet fra squashen er fordampet. Smak til med salt og pepper.

4. Ta vekk fra platen og bland inn 1 dl av osten.

5. Fordel kjøtt- og squashblandingen på hver av lompene, rull sammen og legg i en smurt, ildfast form. Hell over ønsket mengde tomatsaus. Dryss over resten av osten og stek i ovnen til osten har smeltet, ca 20 minutter.

Server med hakket koriander, vårløk og eventuelt snittede, rå sukkererter.

Tips! Biter av stekt kyllingbryst eller kyllingkjøttdeig kan erstatte kjøttdeigen. Vil du ha ren vegetarenchiladas, bruk to squash i stedet for én.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag