Oppskrift

Grønn karri med kylling

En superenkel rett som gir deg ekstra futt og overskudd!

DEILIG START PÅ UKA: Grønn karri med kylling!
DEILIG START PÅ UKA: Grønn karri med kylling! Foto: Foto: Birgit Fauske
Sist oppdatert

Tilberedningstid: Ca. 15 min. + koking

 

Du trenger (til 4 personer):

4 ss grønn karri (green curry - i hyllene med asiatiske varer)

4 kyllingbryst, i biter

1 boks kokosmelk

Diverse grønnsaker, som squash i staver, sukkererter, pak choy eller kinakål, små purre, små brokkolibuketter etc.

2 ss fiskesaus (fish sauce - i hyllene med asiatiske varer)

1 ss brunt sukker

2-3 limeblader (i hyllene med asiatiske varer)

Rød chili, så mye du vil

Fersk thaibasilikum (sweet basil) eller vanlig basilikum

Risnudler (vermicelli)

 

Slik gjør du:

1. Ha den grønne karrien i en kjele og stek til den begynner å lukte godt.

2. Ha i kyllingbiter og la surre i noen minutter.

3. Hell i kokosmelk og skru ned varmen litt.

4. Tilsett fiskesaus og sukker og kok opp.

5. Ha i limeblader og chili og la det putre videre.

6. Ha i grønnsaker, de som tar lengst tid først og de som bare skal ha en rask varmebehandling til slutt.

Selv er jeg for kort koketid på det meste av grønnsaker-da smaker de mer og får en mye mer spennende konsistens.

Server med nudler eller ris.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Denne saken ble første gang publisert 12/03 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også