Tilberedningstid: Ca. 15 min. + koking

 

Du trenger (til 4 personer):

4 ss grønn karri (green curry - i hyllene med asiatiske varer)

4 kyllingbryst, i biter

1 boks kokosmelk

Diverse grønnsaker, som squash i staver, sukkererter, pak choy eller kinakål, små purre, små brokkolibuketter etc.

2 ss fiskesaus (fish sauce - i hyllene med asiatiske varer)

1 ss brunt sukker

2-3 limeblader (i hyllene med asiatiske varer)

Rød chili, så mye du vil

Fersk thaibasilikum (sweet basil) eller vanlig basilikum

Risnudler (vermicelli)

 

Slik gjør du:

1. Ha den grønne karrien i en kjele og stek til den begynner å lukte godt.

2. Ha i kyllingbiter og la surre i noen minutter.

3. Hell i kokosmelk og skru ned varmen litt.

4. Tilsett fiskesaus og sukker og kok opp.

5. Ha i limeblader og chili og la det putre videre.

6. Ha i grønnsaker, de som tar lengst tid først og de som bare skal ha en rask varmebehandling til slutt.

Selv er jeg for kort koketid på det meste av grønnsaker-da smaker de mer og får en mye mer spennende konsistens.

Server med nudler eller ris.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!