Suppe

Gulrot- og ingefærsuppe

En superenkel suppe som gir deg ekstra futt og overskudd!

SUPPE: Deilig gulrot- og ingefærsuppe å varme seg på i vinterkulda.
SUPPE: Deilig gulrot- og ingefærsuppe å varme seg på i vinterkulda. Foto: Foto: Birgit Fauske
Sist oppdatert

Tilberedningstid: 10 min. + koking

 

Du trenger (til 4 personer):

2 ss smør

1 ss olivenolje

1 liten løk, hakket

4 gulrøtter, hakket

7 dl kyllingbuljong

1 ts malt kummin

2 ss revet, fersk ingefær

¼ ts cayenne

2 dl gresk/ tyrkisk yoghurt, el. matyoghurt

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele sammen med olivenolje på middels varme.

2. Ha i hakket løk og la det surre til løken er blank, ca. 5 min.

2. Ha i gulrot og buljong. Kok opp på høy varme, skru ned og la det putre til gulrotbitene er myke, ca. 20 min.

3. Kjør det hele i omganger i en blender eller bruk en stavmikser rett i kjelen.

4. Tilsett kummin, ingefær og cayenne. Smak til med salt.

Server med en klatt yoghurt.

Tips! En mer asiatisk variant? Tilsett 1 boks kokosmelk, litt ingefær, chili og ferskkoriander. Ha gjerne i kyllingbiter også.

 

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud

Denne saken ble første gang publisert 18/01 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også