Oppskrift kjøttboller
Spicy kjøttboller
Disse spicy herlighetene lager du enkelt selv!
Tilberedningstid: 10 minutter + steking.
Du trenger (til 6-8 personer):
1 ½ dl brødsmuler
½ dl melk
3 dl revet parmesan
½ løk, finhakket
1 ½ dl flatpersille, finhakket
2 egg
4 fedd hvitløk, presset
1-3 ts malt chilipepper hvis du vil, evt cayennepepper
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
900 g kjøttdeig, gjerne blanding av karbonade og svin
150 g bacon, finhakket
Slik gjør du:
1. Ha brødsmuler og melk i en liten bolle og sett til side slik at det får trekke.
2. Bland sammen parmesan, løk, persille, egg, hvitløk, chili, salt og pepper i en stor bolle.
3. Ha i kjøtt og bacon. Press melken ut av brødet og ha brødet i sammen med kjøttdeigblandingen og kna det inn med hendene.
4. Lag små kjøttboller og stek dem i smør og olje. Hold dem lune til dere skal spise. Eventuelt varm dem opp like før.
Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.
Denne saken ble første gang publisert 10/01 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.