Tilberedningstid: 10 minutter + steking.

 

Du trenger (til 6-8 personer):

1 ½ dl brødsmuler

½ dl melk

3 dl revet parmesan

½ løk, finhakket

1 ½ dl flatpersille, finhakket

2 egg

4 fedd hvitløk, presset

1-3 ts malt chilipepper hvis du vil, evt cayennepepper

2 ts salt

1 ts nykvernet pepper

900 g kjøttdeig, gjerne blanding av karbonade og svin

150 g bacon, finhakket

 

Slik gjør du:

1. Ha brødsmuler og melk i en liten bolle og sett til side slik at det får trekke.

2. Bland sammen parmesan, løk, persille, egg, hvitløk, chili, salt og pepper i en stor bolle.

3. Ha i kjøtt og bacon. Press melken ut av brødet og ha brødet i sammen med kjøttdeigblandingen og kna det inn med hendene.

4. Lag små kjøttboller og stek dem i smør og olje. Hold dem lune til dere skal spise. Eventuelt varm dem opp like før.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!