fredrikkes=

FOTO: Linnea Press

Marshmallowsbomber

 

Du tren­ger (til 20 stk):

20 stk. grill­spyd

20 marsh­mal­lows

½ dl ko­kos­mas­se

50 g mel­ke­sjo­ko­la­de el­ler ko­ke­sjo­ko­la­de

 

Slik gjør du:

1. Del grill­spy­de­ne på mid­ten så de ikke blir så lan­ge.

2. Tre på en marsh­mal­low på hvert spyd.

3. Hell ko­kos­mas­sen i en bol­le.

4. Smelt sjokoladen i vann­bad el­ler på en tal­ler­ken i mik­robølge­ov­nen.

5. Dypp marsh­mal­lows i sjo­ko­la­den og der­et­ter i ko­kos­mas­sen. Legg de for­sik­tig på ba­ke­pa­pir, slik at de stiv­ner.

fredrikkes=

FOTO: Linnea Press © produsenten

Tunfisksalat med egg og kapers

 

Du tren­ger (4 porsjoner):

3 hard­kok­te egg

1 rød­løk

2 dl ma­jo­nes

2 bok­ser tun­fisk à 200 g

½ dl ka­pers og litt kraft

1 ss dill

Salt, svart­pep­per

Sit­ron­saft

 

Slik gjør du:

1. Hard­kok eg­ge­ne. Sett kje­len un­der ren­nen­de vann, slik at skal­let går let­te­re av. Skrell så eg­ge­ne.

2. Del eg­ge­ne i små bi­ter. Hakk rød­lø­ken i små ter­nin­ger.

3. Bland sam­men tun­fisk, rød­løk, ka­pers (med litt av kraf­ten), dill og egg.

4. Smak til med salt, pep­per og litt pres­set sit­ron­saft.

Ser­ver til et godt grov­brød, pita el­ler ba­guet­te.

fredrikkes=

FOTO: Linnea Preaa © Linnea Press

Saftsuppe

Gir ca. 1 li­ter fer­dig saft­sup­pe.

 

Du tren­ger (til 4 personer):

12 dl vann

4 ss po­tet­mel

3 dl kon­sen­trert saft, f.eks. brin­ge­bær­saft

½ dl ro­si­ner

½ dl ski­vede mand­ler

 

Slik gjør du:

1. Pisk sam­men 1 dl av van­net med po­tet­me­l i en kopp el­ler bol­le.

2. Bland saf­ten med res­ten av van­net i en kje­le og varm den opp.

3. Til­sett res­ten når saf­ten be­gyn­ner å bli varm.

4. Visp hele ti­den til saf­ten be­gyn­ner å tyk­ne og de før­s­te bob­le­ne kom­mer opp til over­fla­ten.

5. Dra da kje­len av kom­fy­ren. Klipp ro­si­nene i små­bi­ter. Til­sett så ro­si­nene og mand­le­ne.

fredrikkes=

FOTO: Linnea Press

Pitapizza

 

Du tren­ger (til 4 små pizza):

2 pak­ker ba­con à 140 g

1 li­ten rød­løk

1 dl to­mat­pu­ré

2 ss ket­chup

Loui­sia­na hot saus el­ler

Ta­bas­co saus

Salt

Svart­pep­per

4 stk små pi­ta­brød

1 dl re­vet ost

1 dl mais­korn

 

Slik gjør du:

1. Sett ov­nen på 225 gra­der.

2. Klipp ba­con­ski­ve­ne i litt sto­re bi­ter. Stek de sprø i ste­ke­pan­nen. La de ren­ne av seg på et tørkerullpapir.

3. Skjær lø­ken i tyn­ne rin­ger.

4. Bland to­mat­pu­ré med ket­chup i en skål. Ha i noen drå­per Loui­sia­na hot saus el­ler Ta­bas­co saus. Smak til med litt salt og pep­per.

5. Bre en li­ten skje av piz­za­sau­sen ut over hvert pi­ta­brød. For­del re­vet ost, mais­korn og løk­rin­ger på pi­ta­brø­de­ne. Av­slutt med å strø over ba­con.

6. Sett det inn i ov­nen i ca. 6-7 mi­nut­ter, el­ler til os­ten har smel­tet og pitaen har fått litt gyl­den far­ge.

fredrikkes=

FOTO: Linnea Press

Eple- og kanelis med havrestrø

 

Du tren­ger (til 4 personer):

3 eg­ge­plom­mer

½ dl strø­suk­ker

2 ts va­nil­je­suk­ker

2 ½ dl hel­melk

2 dl krem­flø­te

½-1 dl ep­le­mos

½-1 ts ka­nel

 

Havrestrø:

4 ss smør

2 dl hav­re­gryn

2 ss farinsukker

1 ts ka­nel

 

Slik gjør du:

1. Pisk eg­ge­plom­me­ne, suk­ker og va­nil­je­suk­ker til eg­ge­do­sis.

2. Til­sett mel­ken un­der om­rø­ring. Pisk krem­flø­ten stiv. Rør den så litt ned og pass på at alle in­gre­di­en­se­ne er blan­det godt sam­men. Smak til med ep­le­mos og ka­nel.

3. Hell deretter isen i en is­ma­skin og kjør ma­ski­nen i cirka 40-50 mi­nut­ter.

4. Sett isen i fry­se­ren til den får den ret­te kon­sis­ten­sen. Har du ikke is­ma­skin, fyll isen i en form (tom­me yog­hurt­beg­re el­ler lig­nen­de) og sett den i fry­se­ren til den har stiv­net.

5. Rør om hvert tyvende mi­nutt i 3-4 ti­mer.

 

Havrestrø:

1. Smelt smør i ste­ke­pan­na. Hell i hav­re­gryn, suk­ker og ka­nel. Rør om slik at alt blan­der seg godt.

2. Stek alt sam­men på mid­dels var­me et par mi­nut­ter.

3. La den der­et­ter stå og av­kjø­le seg.

4. Rull isen i havrestrøet. Fer­dig til ser­ve­ring!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!