Du trenger:

To hermetiske bokser med kikerter/ca 7 dl kokte kikerter

2 ss olivenolje

1 ts hvitløkspulver

3/4 ts karripulver

1/2 ts salt

krydder kikerter

DEILIG SMAK: Du velger selv hvilket krydder du ønsker å bruke, alt etter hva som er din favorittsmak. Her er det bare å teste seg fram! © Foto: Rakel Kjeldsberg Wabø

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 grader

2. Skyll kikertene og tørk de gjerne med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir, om de er våte fester ikke krydderblandingen seg så godt.

3. Kle et brett med bakepapir, og bland sammen olivenolje og krydder på brettet. Vend kikertene i blandingen og sørg for at alt er godt blandet.

4. Stek mist i ovnen i 35-40 minutter, det kommer litt an på størrelsen på kikertene, så følg med. Noen økologiske kikerter er mindre enn vanlig, og trenger mindre steketid. Rist gjerne litt på brettet et par ganger underveis.

5. I tillegg til å spises som snacks, er disse kjempegode i supper, salater eller taco!

For flere deilige oppskrifter, følg Rakel på Instagram: @rakelkjeldsberg

Flere sunne favoritter:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!