Hver torsdag presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Kristine Weber sin favorittoppskrift.

- Her i Norge pleier vi å lage den med potet, men opprinnelig brukes den fantastiske auberginen, forteller Kristine.

- Jeg liker alle elementene i denne middagen, både karbonadedeig, aubergine og ost. Proteinrik, god og mettende.

Liker du ikke aubergine kan både potet, søtpotet, squash eller gulrot brukes.

Forrige ukes matblogger var Oliven og sjokolade. Sjekk ut hennes deilige kjeks sjokoladebiter og havsalt her!

blogger Kristine Weber

BLOGGER: Kristine Weber jobber som matblogger, forfatter og matspaltist. © Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Du trenger (1 liten ildfast form):

300 g karbonadedeig

1 aubergine

1/2 boks philadelphiaost

1 boks hakkede tomater

1/3 løk

Paprikapulver, spisskummen, chili, kanel, salt og pepper

En neve revet gulost

ENKEL, SUNN, RASK MIDDAG

SUNN HVERDAGSFAVORITT: Det trenger ikke være kjedelig å spise sunt. Bytt ut poteten med aubergine, gulrot eller squash for en sunnere variant! © Foto: Kristine Weber

Slik gjør du:

1. Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater, grovhakket løk og krydder.

2. Skjær en aubergine i skiver og stek i en tørr panne med litt salt over.

3. Legg kjøttsaus, aubergineskiver og philadelphiaost lagvis i en liten form.

4. Bak i ovnen på 200 grader i 12-15 min.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!