Suppa er vegetar, men kjøtt kan gjerne tilsettes om man ønsker det.

Eller hiv deg på trenden «meatless monday». Selv om det ikke er mandag – er det godt for helsa, økonomien og miljøet.

Du trenger (til 4 personer):

1 dl byggryn

3 gulerøtter

2 vårløk

2 charlottløk

1/2 kålrot

1/2 blomkål

1/2 persillerot

1/2 - 1 chili

1,5 dl vann

3 terninger grønnsaksbuljong eller hjemmelaget kraft

Salt og pepper

1 ts timian

GRØNNSAKER: Skjær opp alle grønnsakene i passende biter. © Foto: Elin Melås

Slik gjør du:

1. Kok byggryn som angitt på pakken. For å få best resultat med byggryn bør de bløtlegges i noen timer før de skal brukes.

2. Skjær opp alle grønnsakene som skal i suppen i passende biter.

3. Ha alt i en stor kjele og kok suppen til grønnsakene er møre (20-30 minutter).

Les bloggen til Elin her!

NYT: Server suppa med friske urter. © Foto: Elin Melås

 

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!