I en hektisk hverdag er det fort gjort og ty til lettvinte løsninger innimellom. Dessverre inneholder mye av ferdigmaten vi kjøper på butikken mye sukker.

Vi har derfor snekret sammen tre sunne frokoster du kan gjøre klar flere dager i forveien, og ta med deg på vei ut døra.

Myk frokostbar med vanilje og blåbær

Disse barene inneholder både proteiner, sunne fettstoffer og nok langsomme karbohydrater til å holde deg god og mett frem til lunsjtider.

OPPSKRIFT SUNN ENERGIBAR:

SAFTIG: Disse deilige frokostbarene er et smakfullt alternativ til brødskiva og perfekt for deg som har dårlig tid! © Foto: Desiree Andersen

Du trenger (gir 9 barer):

5 dl havregryn (evt. glutenfri)

2 bananer

2 dl hakkede mandler

1 ss raps olje (eller annen olje)

1 1/2 ts kanel

1 knipe salt

1 knipe vaniljepulver (kan sløyfes)

60 g vanilje proteinpulver (kan sløyfes)

 

Topping:

2 dl bær

1 dl havregryn

1 dl hakkede mandler

1 dl gresskarfrø

1/2 dl melk (eller annen væske)

1/2 ts kanel

 

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene til baren og mos til en glatt seig masse med stavmikser, kjøkkenmaskin eller blender.

2. Smør massen utover et bakepapir, cirka 15 * 15 cm.

3. Stekes på 200 grader i 10 minutter.

 

Topping:

1. Rør så sammen toppingen og fordel dette over baren. Trykk det litt ned.

2. Stek videre i 15 nye minutter.

3. Oppbevares i kjøleskapet

Eggemuffins

Enkel frokost som kan varieres i det uendelige. Like god kald som varm.

METTENDE MUFFINS: Fyll muffinsformer med dine favorittgrønnsaker, skinke eller laks og du har frokost i mange dager fremover. © Foto: Desiree Andersen

Du trenger (gir 4 stykker):

3 egg

3 ss vann

3 skiver skinke

3 cherrytomater

2 skiver rødløk

Litt spinat

4 skiver ost

Salt 

Pepper

 

Slik gjør du:

1. Kutt opp skinke og grønnsaker i små biter

2. Visp sammen egg, vann og krydder

3. Legg fyllet i doble muffinsformer.

4. Hell over eggemassen og topp med ost

5. Stekes på 200 grader i 10 minutter.

Oppbevares i kjøleskapet og spises kald.

Hjemmelaget smoothieblanding

Lag din egen smoothieblanding og fyll opp fryseren med små porsjonsposer.

FRISKUS: Start dagen med en frisk og sunn smoothie. Enklere (og bedre) blir det ikke! © Foto: Desiree Andersen

Vår favoritt:

1/2 banan

1/2 mango

1 neve spinat

2 dl frosne bær


​Slik gjør du:

1. Ta opp porsjonsposen fra fryseren og ha i blender.

2. Tilsett vann og litt yoghurt til ønsket konsistens og du har en næringsrik frokost i hånda.

 

Les bloggen til Desiree her!

SMART KNEP: Kutt opp bær, frukt og grønnsaker og fordel de i porsjonsposer. Legg i fryseren og du har en superdeilig frokost i flere dager. © Foto: Desiree Andersen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!