Hver uke presenterer Kamille en ny oppskrift i serien «Bloggernes beste oppskrifter», og denne uka deler Paleomat en deilig hverdagsfavoritt.

- Det var ikke lett å skulle velge én favorittoppskrift. Jeg er veldig glad i å eksperimentere med mat, og vi spiser sjelden samme måltid to ganger hjemme oss – noe som kan være frustrerende for øvrige familiemedlemmer, forteller matblogger Torunn Holm.

Hun lager stort sett alt på slump ut fra hva vi har i kjøleskapet.

- I en hektisk hverdag må matlaginga gå litt kjapt, og da er det en enkel formel som alltid fungerer: Finn en proteinkilde og lag en god salat ved siden av.

PALEO: Prøv blogger Torunn Holm sine paleomat oppskrifter.

BLOGGER: Torunn Holm driver bloggen paleomat.com. © Foto: Privat

Søt chilikylling

Du trenger:

500 gram kylling (jeg kjøper stort sett hel kylling som jeg deler i biter, men her kan du bruke både lår, vinger og bryst)
Salt og pepper
1 dl søt chilisaus 
Koriander

Krydderblanding:
1/2 ts kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts knuste fenikkelfrø (valgfritt)
1/2 ts knust stjerneanis (valgfritt)

SUNN OG RASK HVERDAGSMAT: Kylling i sursøt saus er rask å lage i en hektisk hverdag.

SMAK AV ASIA: Søt chillikylling er en slager både hos store og små, og er enkel å lage i en hektisk hverdag. © Foto: Torunn Holm

Slik gjør du:

1. Vend kyllingen i krydderblandinga.

2. Stek på middels sterk varme til kyllingen er gjennomstekt.

3. Ha over søt chilisaus og la det putre på svak varme i et par minutter.

Dryss over litt fersk koriander før servering.

GRØNN SALAT: Lag en sunn, grønn salat med vannmelon.

FRISK SALAT: Pimp opp salaten med saftig vannmelon. © Foto: Torunn Holm

Vannmelonsalat

Du trenger:

500 gram vannmelon
Salat
Mynte
Koriander
Saften fra en lime

 

Slik gjør du:

1. Del opp vannmelonen i biter og grovhakk salaten.

2. Dryss over litt frisk mynte og koriander og bland det godt sammen.

3. Press litt limesaft over salaten før servering.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!