SUNT OG GODT: Deilige retter til sommerens grillkvelder. © FOTO: Desiree Andersen

Sommer og grilltid åpner muligheten for mange gode sommerminner, smakfulle opplevelser og sunne måltider.

Grilling i seg selv er en flott måte å tilberede både kjøtt, fisk og grønnsaker på, uten ekstra fett og med smak og næring godt inntakt.

Blomkålsalat

Et smakfult og magert alternativ til den klassiske potetsalaten. Denne krever ingen varmebehandlig og står fiks ferdig på bordet på maks ti minutter.

 

Du trenger:

1 blomkålhode

100 g frosne erter

5 redikker

Til dressingen:

3 dl ekstra lett rømme

4 ss sylteagurk

1 ss sitron

1 -2 ss sterk sennep

0,5 ts sukker

1 knipe salt

 

Slik gjør du:

1. Start med dressingen.

2. Hakk sylteagurk og bland sammen med de andre ingrediensene.

3. Kutt blomkålen opp i små buketter.

4. Miks inn dressingen og topp med erter og skivede redikker.

På spyd

BRUK DET DU HAR: Det meste av frukt og grønt går på grillen. Skjær opp, tre på og nyt. © FOTO: Desiree Andersen

Grillspyd er morsomt for de små og gir de store uante serveringsmuligheter.

Bruk det du måtte ha i kjøleskapet av frukt og grønt. Ikke vær redd for å eksprimentere.

Dryss over litt olje, salt og favorittkrydderet før du legger det på grillen.

 

Les mer på bloggen til Desiree her!

Følg Kamille! På Instagram @kamillenorge og @kamillepuls. For å følge oss på Facebook klikk her!

Deilige sommerdesserter:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!