© Foto: Bulls

Du trenger:

250 g kjeks, Digestive, cookies, e.l.

100 g smeltet smør

500 g kremost

4 dl kremfløte

1,2 dl sukker

3 ts med gelatinpulver

150 Oreokjeks, finhakket

100 g hvit sjokolade, finrevet

100 g mini-Oreo til pynt

2 dl kremfløte til servering.

 

Slik gjør du:

1. Bruk en form på ca. 20 x 30 cm og kle den med bakepapir i bunnen og opp langs kanten.

2. Putt kjeksen i en foodprocessor til det er blitt en fin masse. Bland det smeltede smøret i foodprosessoren. Press massen i bunnen av formen, og la den stå kjølig i 30 minutter.

3. Bland kremfløte og kremost i en stor bolle og pisk det sammen med sukkeret, bruk kjøkkenmaskin eller en elektrisk visp.

4. Bland gelatinen med litt kokt vann til det løser seg opp, og pisk det inn i kremblandingen.

5. Deretter folder du forsiktig inn den kuttede kjeksen i blandingen. Bre kremblandingen over kjeksbunnen, dekk med plast eller papir og sett kjølig over natta. 

Til servering: Skjær kaka i terninger, pynt med litt ekstra krem og Oreokjeks.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!