Oppskrift blåbærmuffins

Store og saftige blåbærmuffins

Deilige blåbærmuffins er perfekt når søtsuget melder seg!

STORE BLÅBÆRMUFFINS: Ikke bare er blåbær utrolig godt i muffins, superbærene har også en rekke positive helseeffekter.
STORE BLÅBÆRMUFFINS: Ikke bare er blåbær utrolig godt i muffins, superbærene har også en rekke positive helseeffekter. Foto: Foto: Bulls
Sist oppdatert
Foto: Foto: Bulls

Muffins er godt å ha med på tur, til en varm kopp kaffe eller i barnebursdagen.

De er enkle og lage, og med smakfulle blåbær er det vanskelig å si nei takk.

Prøv også: Saftige matmuffins

 

Du trenger (til ca. 12 stk.):

6 dl hvetemel

1 ts bakepulver

 2 ½ dl sukker

 1 stort egg

 1,5 dl melk

 1,25 dl olje

 1 ts vaniljeekstrakt

 200 g store blåbær

 

Slik gjør du:

1. Bland mel, bakepulver og sukker i en bolle. Bland 150 g blåbær i det tørre.

2. I en annen bolle pisker du lett sammen egget med melk, olje og vaniljeessens. Ha så det våte i det tørre.

3. Rør deigen forsiktig sammen med en sleiv. Det er om å gjøre å ikke røre mer enn nødvendig for ikke å knuse blåbærene.

4. Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren mellom dem. Fordel noen blåbær til på toppen av hver muffins.

5. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i ca. 15–20 min, for muffins av vanlig størrelse. Stekes i 25–30 min, hvis du har brukt store muffinsformer.

6. Stek til de er gylne. Server med litt melis og revet sitronskall.

Denne saken ble første gang publisert 24/04 2015, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også