© Foto: Bulls

Du trenger:

Bunn:

150 g Digestivekjeks

75 g salte peanøtter

En klype kanel

90 g smør, smeltet

 

Fyll:

500 g Philadelphia-ost

250 g mascarpone/ eller crème fraîche

1,2 dl brunt sukker

4 egg

1 Snickers-sjokolade, finhakket (kan sløyfes)

 

Karamellsaus:

3/4 dl kremfløte

1,3 dl brunt sukker

75 g smør

 

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 160 °C. Smør en springform på 22 cm i diameter, putt kjeksen, peanøttene og kanel i en foodprocessor til alt er blitt en fin og jevn masse.

2. Bland det smeltede smøret i massen og press det ned i springformen. La stå og kjøle seg ned i 15 minutter.

3. Ta fram en bolle og pisk kremosten, crème fraîche og sukker til det er blitt mykt. Ta ett og ett egg av gangen og pisk det inn i blandingen. Fold til slutt inn Snickers-bitene og hell det i springformen.

4. La kaka stå i ovnen i ca. 50 minutter. La den avkjøle i ovnen med åpen dør etter at den er ferdigstekt. La den stå til den er helt avkjølt før servering.

 

Karamellsaus:

1. Karamellsaus lager du ved å blande ingrediensene over svak varme i en stekepanne. La blandingen småputre i 4–5 minutter til den tykner.

2. Server varm til ostekaka, gjerne sammen med pisket krem.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!