© Foto: Bulls

Du trenger:

4 eggehviter

330 g sukker

1 klype salt

1 ½ ts eplesidereddik

1 ½ ts vaniljeekstrakt

2 dl kremfløte, pisket

3 bananer

3 pasjonsfrukt, innholdet

 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg et bakepapir på bakebrettet og tegn opp en sirkel med en blyant på ca. 23 cm.

2. Pisk eggehvitene, tilsett en liten klype salt. Gradvis hell i sukkeret mens du pisker til blandingen blir stiv og blank. Når den er ferdig, bland inn eddik og vaniljeekstrakt. Bruk en slikkepott eller en stor skje til å bre røren i den tegnede sirkelen.

3. Lag en fin form, gjerne med et lite søkk der hvor kremen skal være.

4. Sett kaka inn i ovnen og reduser varmen til 150 °C. La den stå i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen, la den stå med åpen dør mens kaken kjøles helt ned.

5. Sett så bunnen på et kakefat og pynt den med krem, banan og pasjonsfrukt.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!