Pannekaker eller lapper er en populær frokost, og jeg lager det ofte. Vanligvis lager jeg søte pannekaker, med ingredienser som sukrin, kanel og gjerne kardemomme.

Nå hadde jeg lyst å prøve meg på en litt annen versjon, som ikke var søt og som jeg kunne bruke som et alternativ til den tradisjonelle brødskiva.

Det ble en stor suksess, og jeg tror sannelig jeg har fått en ny frokostfavoritt. Disse små lappene, eller pannekakene er utrolig lette å lage og var utrolig gode med ost og skinke!

Rekker du sjelden frokost?  Saftige matmuffins er supert å ta med i veska

DEILIG TOPPING: Topp lappene med ost, skinke, smøreost og banen eller kjør på med syltetøy og sjokoladepålegg hvis du vil ha en søt start på dagen. © Foto: Maren Erdvik

Du trenger:

60 g store havregryn

2 egg

2 ss kesam

En klype salt

Vann

 

Slik gjør du:

1. Rør ingrediensene sammen, og tilsett litt vann slik at du får en jevn fin konsistens.

2. Bruk stavmikser til å knuse grynene. La røren stå å svelle i noen minutter.

3. Stek pannekakene i en varm stekepanne. Hvor store du ønsker er helt opp til deg, jeg lagde mage små denne gangen, men det er ingenting i veien for å lage dem litt større.

4. La dem avkjøle på rist, og finn frem favoritt pålegget ditt. Jeg hadde ost, kalkunskinke, bananskiver og smøreost.

Fortsetter under bildet!

PERFEKT KOMBO: Skinke og banen er en utrolig deilig kombinasjon, og gir smaksløkene dine både noe salt og søtt. © Foto: Maren Erdvik

Oppbevar i kjøleskap

Jeg håper disse små proteinlappene kan være til inspirasjon. Jeg kaller dem proteinlapper fordi de inneholder både egg og kesam som begge er to svært proteinrike ingridienser.

Proteiner bidrar til å holde deg mett lenger, og gir en gunstig blodsukker stigning. Du kan med fordel lage opp mange, og ha dem ferdig stekt i kjøleskapet natten over.

Det har jeg selv testet, og de smaker like godt kalde. På den måten kan du lage opp kvelden før, og ha både frokost og lunsj klar til dagen etter.

Les bloggen til Maren her!

Flere frokostfavoritter:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!