PÅSKEKOS: Nyt de hjemmelagde energibarene til appelsin og en deilig kopp te. © Foto: Elin Melås

Enten du trenger påfyll etter en treningsøkt eller bare har lyst på noe søtt - er hjemmelagde energibarer et supert alternativ.

De er energitette, men også kaloritette.

Selv om de er proppet fulle av sunne fettsyrer, er det lurt å ikke spise opp alle sammen på en dag. Selv om de er farlig gode, tipser ernæringsfysiolog og blogger Elin Melås.

 

Du trenger:

Oppskriften passer til en et ildfast fat på rundt 20x30 cm (vanlig lasagneform).

100 g havregryn

50 g hasselnøtter

50 g mandler

25 g valnøtter

40 g sesamfrø

40 g solsikkekjerner

40 g gresskarkjerner

1 ts kanel

70 g tørket frukt (som for eksempel mango, tranebær, aprikos, gojibær)

50 g mørk sjokolade

4 ss honning

4 ss peanøttsmør eller kokosfett (det du har/liker best)

 

Slik gjør du:

1. Hakk nøtter. Bland alt det tørre.

2. Sjokolade: velg om du hakker den opp og har det i bladingen før den steker eller smelter den og heller det over etterpå.

3. Varm opp honning og peanøttsmør eller kokosfettet. Når dette er smeltet og blandet, så bland det i resten av ingrediensene.

4. Ha massen over i en bakepapirkledt langpanne. Trykk godt ned og ut i kantene.

5. Stekes på 175 grader i 25-30 minutter, til overflaten blir tørr og gyldenbrun.

6. La det ferdige resultatet avkjøles litt før du har på smeltet sjokolade (om du ikke hadde denne inni) og del opp i passende biter.

Oppbevares kjølig.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!