SUNT OG GODT: Nyt nystekte vafler til kaffen, og server gjerne med friske bær og hjemmelaget syltetøy. © Foto: Elin Melås

25. mars er den internasjonale vaffeldagen, også kalt den store vaffeldagen. Og hva er vel bedre enn en god unnskylding for å lage vafler på en onsdag?

Det er ingenting i veien med den tradisjonelle vaffeloppskrifta når vi skal kose oss litt ekstra.

Men med noen små grep kan du faktisk spise vafler til frokost og lunsj med god samvittighet.

Ernæringsfysiolog og blogger Elin Melås gir deg oppskriften på sunne, deilige og mettende vafler.

 

Du trenger:

2,5 dl havremel

2,5 dl fullkornshvetemel (for eksempel Fibra)

2 ts bakepulver

4 dl melk

2 egg

50 g smeltet smør

 

Slik gjør du:

1. Sett smøret til smelting.

2. Bland alt der tørre først.

3. Ha i melk, egg og til slutt smør. Rør godt.

4. La vaffelrøren svelle noen minutter før du steker.

 

Les også: Dropp dietten - følg heller disse smarte rådene!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!