Nadia Ansar

Ikke bare kona til...

Hverdagsheltinner
Nr. 14, 2008

Hverdagsheltinner Nr. 14, 2008 Foto: Christina Krüger

Publisert Oppdatert

- Er du sikker på at det er meg du vil prate med? Er jeg nominert til en pris? Er det sant? Å, nå får jeg gåsehud!, roper trebarnsmoren gledestrålende inn i røret.

For når mobiltelefonen til Nadia ringer, er det stort sett alltid noen som skal snakke med den medieprofilerte mannen hennes, forsvarsadvokaten Abid Q. Raja. Enten en journalist eller klient.

Etter å ha vært hjemme med tre bleiebarn i flere måneder, varmer det å bli nominert som hverdagsheltinne. Å være mamma på heltid kan oppleves som en utakknemlig oppgave til tider, selv om Nadia understreker at det gir en god følelse å mestre hverdagens utfordringer.

TA EGNE VALG

- Akkurat nå trenger barna meg, men jeg ønsker likevel å jobbe med hjertesaken min når jeg har tid, som er vold i minoritetsfamilier. Dessuten synes jeg det er så utrolig viktig å inspirere ikke-vestlige innvandrere til å ta avgjørelsene selv i livene sine, sier hun engasjert.

Hun har gått sine egne veier og er den første kvinnelige psykologen i Norge med minoritetsbakgrunn som i tillegg har giftet seg mot familiens ønske. Så hun vet hva hun prater om.

- Jeg som norsk-pakistaner blir sint når jeg ser hvordan innvandrere blir fremstilt i mediene. Samtidig vet vi at vold er et stort problem i mange av disse familiene, så da ønsker jeg å bruke bakgrunnen min og utdannelsen til å øke kunnskapen.

BLIR LYTTET TIL

Nadia forklarer at hun har en fot i to veldig ulike verdener - det norske, akademiske miljøet og innvandrermiljøet med lav utdannelse. Hun kan de sosiale kodene begge steder og bruker dem i arbeidet sitt.

- Jeg har en stor sosial samvittighet, og føler for å gi noe tilbake etter at jeg på mange måter har overrasket meg selv med mitt valg av utdannelse. Dessuten er det en flott og stor følelse å bli sett opp til og lyttet til, sier hun.

Nadia har en sterk støttespiller i mannen sin, og hun vet at det kommer nye tog når det gjelder videre prosjekter i fremtiden, når barna er blitt litt eldre.

-Jeg er veldig bevisst at livet mitt i en stor grad er et resultat av mine valg og handlinger. Det nytter ikke å sitte og tenke på hva vi skal gjøre - det er bare å gjøre det!

Jeg føler for å gi noe tilbake etter at jeg på mange måter har overrasket meg selv med mitt valg av utdannelse.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag