Gamegirl

- Ååh, det er så vakkert der, og det er min store drøm. Det ville vært perfekt å ha hytte i Porsgrunn i nærheten av familie og venner, forteller Sarah Natasha Melbye (32).

Sarah Natasha Melbye.

Sarah Natasha Melbye. Foto: TV 2

Publisert Oppdatert

Sarah Natasha Melbye er aktuell som programleder for "Vil du bli millionær? " på TV 2 nå i høst. Privat er hennes forhold til pengespill er beskjedent og begrenser seg til tippekupongen, hvor hun av og til vinner et par hundrelapper. Noen gambler har hun aldri vært, men sannelig fikk hun blod på tann da hun havnet på et kasino i Asia i vinter.

- Jeg bestemte på forhånd hvor mye jeg skulle spille for, og klarte å overholde det. Men fytterakker'n, jeg kunne ha blitt hekta på rulett, altså, for det var så moro! Jeg ble god, skjønner du, selv om det egentlig bare handler om flaks. Jeg gikk i pluss og finansierte hele hotellregningen med gevinsten, forteller hun.

- Det vrimler av gameshow på tv, og mange drømmer om den store gevinsten. Blir vi lykkelige da?

- Jeg tror ikke at vi automatisk blir lykkelige av å få mye penger, men rent praktisk kan det gjøre hverdagen enklere for mange. Vi har det bedre med færre bekymringer og mindre gjeld. Men hvis vi går ut og kjøper alt vi noensinne har drømt om, tror jeg vi kan ende med å føle en tomhet. Det er viktig å ha drømmer, ha noe å hige etter. Det er jeg i hvert fall sikker på, at om jeg hadde vunnet den virkelig store potten, så hadde jeg ikke sluttet å jobbe. Jeg blir glad av å holde på med ting, og jeg hadde fortsatt å leve så normalt som mulig.

Får trent på engelsken

Programlederen er født og oppvokst i Telemarksbyen Porsgrunn, og at hun ser en smule mer eksotisk ut enn de innfødte flest, skyldes at pappaen er fra Marokko.

- Men jeg har virkelig vært veldig heldig og har aldri hatt noe trøbbel på grunn av hudfargen. Den eneste episoden jeg kan huske, er at jeg satt sammen med en gjeng jevnaldrende barn som snakket nedlatende om noen med utenlandsk opprinnelse. Jeg ble forskrekket over at de kunne si sånne ting når jeg var til stede, og spurte: «Jamen, hva med meg, da?» Og da svarte de: «Jamen, deg kjenner vi jo! »

At fremmede fra tid til annen henvender seg til Porgrunnspiken på engelsk fordi de går ut fra at hun ikke forstår norsk, tar hun med godt humør.

- Da pleier jeg å svare på engelsk, jeg. Det er jo fint å få praktisert engelsken min, da! knegger Sarah Natsha, som er oppkalt etter en hushjelp i en britisk TV-serie og en russisk romanheltinne fra Tolstoj.

Før pleide hun å omtale seg selv som neger offentlig, men nå er det kontroversielle ordet fjernet fra vokabularet hennes.

- Det har blitt brukt som skjellsord, men jeg syntes ikke det var riktig at folk med sånne holdninger skulle få monopol på ordet. Jeg ville prøve å ufarliggjøre det og ta tilbake begrepet, slik homsene har gjort. Men etter å ha snakket med folk som har hatt negative opplevelser og assosiasjoner med ordet neger, ser jeg ikke noe poeng i å bruke det. Intensjonen var god, men hvis noen blir støtt og såret, så lar jeg det være, forteller den populære programlederen åpenhjertig.

Les hele intervjuet med Sarah Natasha Melbye i Kamille nr 20 - i salg nå!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning