Folkets gelépris

12. Geléflagg

Geléflagg Heia Norge (laget av Tara Knauss).

FEIRING: Dette geléflagget er festvinner på 17.mai. Eller til fotballkampen. Eller Grand Prix!
FEIRING: Dette geléflagget er festvinner på 17.mai. Eller til fotballkampen. Eller Grand Prix! Foto: privat
Sist oppdatert

Slik lager du Taras Geléflagg:

Du kan bruke 4 pakker med Piano Jordbærgelé og legge dem sammen til et flagg.

1. Skjær til ønsket flaggstørrelse.

2. Bruk hvit marsipan til å lage hvitt kors som dekker skjøtene.

3. Bruk blå marsipan (eller friske blåbær) til å lage det blå smale korset.

Denne geléideen kan du også bruke oppå langpannekaker, og den krever ingen smelting eller koking! Da trenger du 2 pakker Piano Gelé. Skjær geléblokken på langs i 3 store skiver, ca 2 cm tykke. Du skal ha mange store flate gelébiter å legge på kaken. Bruk et tynt lag hvit smørkrem mellom langpannekaken og gelélokket, da får du frem geléfargene best. Når kaken er dekket av røde geléplater, legger du på et hvitt marsipankors og deretter et blått smalt marsipankors (eller blåbær), og vips har du en flott geléflaggkake! Server kaken i langpanneformen, da støtter kantene på formen geléen. Eller lag litt høye ytterkanter med smørkremen (avkjøles i 30 minutter før du legger på gelé) slik at gelélokket ikke sklir av kaken.

Denne saken ble første gang publisert 17/12 2012, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også