Flaue fadeser

Der og da var det helt pyton, men nå er det blitt en morsom historie. Les, le og send oss ditt pinligste øyeblikk!

Woman hidding gesture

Woman hidding gesture Foto: © Fabre Florence/Oredia

Publisert Oppdatert

Bryllupssko

NRK TV-sportens Susann Michaelsen (36) opplever mange uhell og flauser. Av og til er det uforskyldt, men ofte har hun en finger med i spillet. Ifølge seg selv er hun nemlig utpreget klønete, distré og litt uforsiktig. I venninnens bryllup forårsaket Susann en fadese som passer best i en komisk amerikansk hjemmevideo.

Da bruden gjorde seg klar til å kaste brudebuketten over skulderen til en av de ugifte kvinnelige gjestene, tenkte Susann at det var lurt å ta av seg de høyhælte turkise pumpsene. Hun ville unngå å tråkke på noen i kampen om buketten, slik hun gjorde i forrige bryllup. Den første skoen kippet hun av seg så den landet pent inne ved veggen. Den andre hang imidlertid fast, så hun måtte ta i litt.

- Det var en ganske kjip følelse da skoen forlot foten min og seilte av gårde i retning bruden, som sto med ryggen til oss. Jeg var sikker på at den skulle treffe henne i bakhodet, men den gikk 20 cm over. Jeg skjønner ikke hvordan skoen klarte å få en så stor bue, men den fortsatte ferden over hodet til bruden og traff bryllupskaka med et digert splætt. Der rev den med seg en del av alle de fire etasjene før den landet med hælen godt plantet nedi bunnen på kaka. Turkis pumps på rosa kake, forteller Susann.

Hun ble fryktelig flau og trakk seg diskret tilbake til et hjørne. Men uten å snu seg skjønte bruden øyeblikkelig hvem som eide den løpske skoen, for hun mente at det ikke var noen andre enn Susann som kunne klare noe sånt. At bruden har ledd mye av denne episoden og bruker den som underholdning i festlig lag, gjør tabben litt lettere å bære.

Bilsurr

Distré vimsekopper har en tendens til å rote seg opp i mange rare situasjoner.

Marit Åslein (45) i NRK glemmer ofte hvor hun har parkert bilen sin, og går målbevisst mot den første og beste som ligner på hennes. En dag hun skal ut et ærend i lunsjen, finner hun bilen rett utenfor NRK-huset. Da fru Åslein returnerer etter en times tid, blir hun møtt av en oppskjørtet mann på parkeringsplassen. Den fremmede er alt annet enn blid, og han er i ferd med å melde bilen sin stjålet. Det gjør nok ikke saken bedre at «biltyven» setter opp et uforstående fjes.

- Jeg hadde jo litt problemer med få låst opp døra og få startet motoren, men likevel tenkte jeg ikke et sekund på at det kunne være feil bil. Det var veldig pinlig, sier Marit Åslein.

Hurra for 17. mai!

17. mai-frokost kan være heftige saker når den serveres med alkohol. Linda ble så beruset at hun måtte dra hjem, selv om nasjonaldagen fortsatt var ung. Hjemme puttet hun en pizza i ovnen og la seg på sofaen imens i full bunad. Der sovnet hun som en stein og hadde mareritt om skumle vesener med gassmasker som dukket opp fra tåkehavet. Drømmen var så livaktig at hun kunne kjenne at monstrene løftet henne opp fra sofaen. Linda kom til seg selv idet hun ble båret ut gjennom verandadøren og løftet opp i en stigebil. Nede på bakken hadde alle de evakuerte naboene orkesterplass til et nokså spesielt syn: En omtåket og bakfull dame i bunad som reddes av barske brannmenn i røykdykkerutstyr mens svart Grandiosa-røyk velter ut av leiligheten hennes.

Kamilletabber

Majestetisk hilsen

Maj-Christel Skramstad (32), journalist

Som 16-åring lærte Maj-Christel å danse menuett, en fransk dans fra 1600-tallet. Da hun var på Nationaltheatret med en kompis, kom en prominent person bort til dem i pausen. Det var daværende prins Haakon Magnus, som var en venn av Maj-Christels kompis. Hun ble meget perpleks over helt plutselig å stå ansikt til ansikt med selveste prinsen, og i befippelsen fremførte hun et hilsningsritual som hadde falt i smak hos Solkongen i Versailles.

- Jeg ble så opptatt av å hilse ærbødig og respektfullt, at jeg overdrev til de grader. Inspirert av menuetten, gjorde jeg noen veldig dramatiske og teatralske armbevegelser som endte i et bukk så dypt at jeg nesten berørte skotuppen til Haakon med nesetippen. Og i denne nesegruse posituren ble jeg værende en liten evighet, helt til gutta tok tak i meg og løftet meg opp igjen. Etterpå hadde jeg bare lyst til å synke gjennom gulvet og flyktet inn på toalettet.

Historien om Maj-Christels møte med drømmeprinsen spredte seg som ild i tørt gress, og lever blant slekt og venner den dag i dag.

- Jeg var jo bare nødt til å svelge stoltheten og skammen og le av det selv, siden alle syntes det var så festlig.

Skjørt på avveie

Liv Loftesnes (30), konstituert redaktør

Liv hadde bedt om et intervju med Mira Craig, og en kveld ringer artisten og sier at hun gjerne vil gjøre det med én gang. Mira befinner seg tilfeldigvis rett i nærheten av Livs leilighet, så Liv må kaste seg rundt i full fart og skifte til et mer passende antrekk enn joggebukse. Hun løper ut, rimelig stresset, og akkurat idet hun møter Mira på gata, oppdager Liv hva hun egentlig har på seg. Eller rettere sagt hva hun ikke har på seg.

- Der står jeg i kort jakke og bare strømpebukse. Det første jeg sier til Mira Craig er: «Shit! Jeg tror jeg har glemt skjørtet, jeg. Hei, jeg heter Liv». Men jeg hadde jo utrolig flaks midt oppi det hele, da. Både fordi jeg bodde rett ved og kunne gå hjem og hente skjørtet, og fordi det var akkurat henne, og ikke for eksempel statsministeren jeg skulle intervjue. Og som icebreaker var det suverent!

Vippetabbe

Beate Vetteren (29), sekretær

Å gjøre flere ting samtidig når man har dårlig tid, kan straffe seg. Det fikk Beate smertelig erfare er hektisk morgenstund på badet. For å få ordentlig svung på øyenvippene hadde hun funnet en lur metode, nemlig å bruke vippetang etter maskaraen, og ikke omvendt. Med den ene hånda klemte hun vippetanga hardt rundt øyenvippene og med den andre sprayet hun seg med parfymeflaska.

- Men jeg bommet og fikk hele parfymedusjen i ansiktet. Det sved forferdelig i øynene og i ren refleks rykket jeg til så alle øyenvippene ble røsket ut med tanga. Det gjorde fryktelig vondt og tårene sprutet. Jeg trodde jo selvfølgelig at vippene var ødelagt for alltid, men de vokste heldigvis ut igjen etter noen uker.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning