Ukens tips

Fiskeburger med hjemmelaget brød

Når alt faller i fisk, er det et godt tegn. I hvert fall med denne oppskriften!

FISKEBURGER: Denne middagen gir deg en knall start på uka. Garantert!

FISKEBURGER: Denne middagen gir deg en knall start på uka. Garantert! Foto: Birgit Fauske

Publisert Oppdatert

Til 4 personer

Tilberedningstid: Ca. 20 min. + rundstykker, hvis du lager dem selv.

Pris: Ca. kr 100,- kommer an på fiskeprisen.

Du trenger:

Til burgeren:

600 g fiskefilet, gjerne torsk evt bland med sei, bruk frossen hvis du ikke får fersk (opptint)

100 g rensede reker

3 ss gressløk, grovt hakket

1 sjalottløk, grovt hakket

½ dl brødsmuler

Sitronskall

Salt og nykvernet pepper

Olje

Salat

Dressing:

1 dl matyoghurt

½ dl majones

Saften fra ½ sitron (smak deg fram)

1 ss kapers, finhakket

Litt dill

Rundstykker:

3 ss varm melk (37 °C)

2 dl varmt vann (37 °C)

2 ts tørrgjær

2 ss sukker

1 ts salt

1 egg

6 dl hvetemel

1 dl sammalt hvete fin

2 ss olivenolje

1 egg og sesamfrø til topping

Slik gjør du:

Burgeren:

Del fisken i grove biter og ha ¼ av den i en kjøkkenmaskin med hvitløk og sjalottløk. Kjør til en puré. Ha det i en bolle. Ha i resten av fisken og kjør veldig kort, til den er litt mindre hakket enn den var. Ha den i bollen sammen med den andre fisken. Tilsett gressløk, sitronskall, brødsmuler, salt og pepper. Bland godt og lag 4 fiskekaker. Stek dem i litt smør, ca. 4 minutter på hver side. Server på burgerbrød med salat og dressing. Ha en salat ved siden av.

Rundstykker:

Bland melk, vann, gjær, sukker, salt, egg og olje i en bakemaskin. Tilsett melet og la maskinen kna i 6-8 minutter. Ha mel på benken og kna litt for å se om den trenger litt mer mel. Ha litt olje i en stor bolle og legg i deigen. Smør 1 ts olje på toppen av deigen, legg på plastfolie og la deigen heve i 1-2 timer. Del deigen i 12 boller og legg på bakepapir på bakebrett. Smør litt olje på et lag med plastfolie og legg over. La bollene heve i 1-2 timer. Forvarm stekeovn til 180°C. Pensle bollene med egg og dryss på med sesamfrø. Stek dem i ca. 12 minutter, til de er lett gylne. La dem avkjøle på rist.

Dressing:

Bland alt sammen i en liten bolle. Smak til med sitron, salt og pepper. La den gjerne stå litt før servering.

Tips!

Tilsett gjerne lime, koriander, ingefær og chili i fiskekakene.

Oppskriften er levert av Hanne Buxrud.

Les også:

Lag en lekker sengegavl på 1-2-3

Sjokoladecookies med marshmallows

Gulrot- og ingefærsuppe

Med maten skal rynkene fordrives

Produktene ekspertene ikke kan leve uten

Stor test av maskara

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag