Fashiondots

Her er oppskriften på fashiondots.

Fashiondots
Sidsel Bekkadal
Fashiondots Sidsel Bekkadal Foto: privat
Sist oppdatert

Sendt inn av: Sidsel Bekkadal

(med muffins fra navlen og ned...)

Ingredienser til dotsmuffins med pærer og dajm:

  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 pk lyse Dots (du kan bruke mørke hvis du foretrekker det)
  • 4 store faste pærer + 3ss sitronsaft
  • 2 dobble Dajm (litt over 100 gram)
  • Evt. litt nugatti

Framgangsmåte:

  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, gjerne i 10 min. Imens kan du grovhakke Dotskjeks og Dajm, skrelle pærene og dele de i litt store tærninger. Bland sitronsaften med pærebitene.
  • Smelt smør, bland i melken og vend dette i eggedosisen.
  • Bland det tørre og sikt det inn i eggeblandingen. Rør forsiktig.
  • Tilsett Dotskjeks, pærer og Dajm.
  • Ha muffinsformene 3/4dels fulle og stek de midt i ovnen på 180grader i ca.15-20 min.
  • Hvis du ønsker å avslutte bakeseansen her kan du smøre litt nugatti på de avkjølte muffinsene og servèr.
  • (Du trenger ikke nugattidekke hvis du skal kle de i marsipan)

Hvis du ønsker å prøve deg som muffins-klesdesigner burde du startet forberedelsene i går, det ER en grunn til at Mammaer og masete kjendiskokker sier man skal lese HELE oppskriften før man skrider til (bak)verket...

Framgangsmåte muffinskjoler:

  • Du trenger ca. 55gram marsipan pr. muffins
  • Pastafarge/konditorifarge/kakao (Pastafarge selges bl.a. hos Cacas og den største fordelen er at de smaker ingenting, er meget drøye og gir en mye skarpere farge)
  • Et par spiseskjeer tålmodighet og et knivsodd tid...
  • Ja, og litt hvetemel
  • Lag en papirmal for overdelen hvis du ikke er stø på å skjære marsipan på frihånd.
  • Del marsipanen i to deler. Farg den ene brun med kakao og den andre rosa med pastafarge eller konditorifarge.
  • Ta av nok marsipan til rosa overdeler og pakk resten av marsipanen i tett plast.
  • Varm marsipanen i mikroen i ca. 5 sek og kna inn litt hvetemel.
  • Legg den igjen i mikroen noen sekunder før du knar inn litt mer mel og kjevler ut. Skjær ut overdelene og stikk forsiktig en tannpirker en cm inn langs livet. Den er til for å feste overdelen til skjørtet og skal ikke vises gjennom marsipanen (ihvertfall ikke på framsiden.) Hvis dette er vanskelig kan du lage overdelene uten tannpirkere inni og støtte opp overdelene når du monterer kjolene.
  • Lag brune overdeler med samme fremgangsmåte.
  • Legg overdelene på et matpapirkledd fat og la de tørke på kjøkkenbenken, gjerne over natta.

Kjevle ut brun og rosa marsipan i litt hvetemel og skjær ut sirkler til skjørtene. Ca. 14cm i diameter til små muffins. Børst av melet, legg skjørtene over muffinsene og form til folder rundt hele skjørtet.

Sett på overdelen ved å stikke tannpirkeren midt i skjørtet (har du ikke tannpirker i overdelen pensler du øøørlitt vann midt på skjørtet, dytter overdelen ned og lener den mot en tannpirker du stikker ned i muffinsskjørtet bak kjoleryggen.) Melstøv børstes bort med en fuktig malepensel.

Voila; -hvis du lukker øynene så danser de for deg.

Dekorèr kjolene med marsipan og sukkerkuler etter eget ønske. Som favorittkjolen din kanskje..? Eller etter høstens moter..? Eller i stil med festens tema..?Se i Kamille etter nye idèer og catwalktrender. Du kan selvfølgelig lage de i andre farger

Tilbake til hovedartikkelen

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også